Sari la conținut

Copilul se trezește devreme. Ce este de făcut?

Nopțile pot fi foarte dificile pentru părinți și copii. În funcție de vârsta pe care o are copilul, el ar putea să doarmă toată noaptea sau ar putea să stea treaz o bună parte din noapte. Însă mai există și varianta în care copilul se trezește dimineața mult prea devreme.

Este important ca cel mic să doarmă suficient și să se trezească la ore adecvate. În acest fel, copilul poate dormi bine noaptea și poate funcționa corespunzător în timpul zilei. Pentru ca aceste două lucruri să se întâmple, este important să-i formezi copilului o rutină de seară, în primii ani de viață.

Ce este de făcut dacă cel mic se trezește dimineața prea devreme?

Când un copil se trezește prea devreme, este o problemă pentru întreaga familie, deoarece unul dintre părinți trebuie să se trezească odată cu cel mic. Asta înseamnă că cel puțin un părinte nu doarme suficient.

► Citește și: Somnul de după-amiază – când încetează copiii să mai doarmă la prânz?

De obicei, copilul care se trezește prea devreme face acest lucru plângând sau țipând, ceea ce nu este tocmai plăcut la prima oră a dimineții.

Consecințele pentru calitatea somnului

Calitatea somnului este mai mult decât o odihnă bună. Ea include modul în care funcționezi pe tot parcursul zilei. A avea un somn de calitate este important pentru:

  • Bunăstare psihologică
  • Sănătate fizică
  • Calitatea vieții.

Pe de altă parte, calitatea scăzută a somnului afectează grav starea de spirit atât la copii, cât și la adulți. Spre exemplu, poți simți tristețe, oboseală și anxietate. Prin urmare, lipsa somnului ar putea afecta procesul de învățare, cum ar fi memoria și atenția.

Somnul este un proces psihologic foarte important pentru funcționarea omului. De fapt, este un proces important pentru activitatea creierului. Somnul este determinat de mai mulți factori, precum:

Comportament care facilitează sau inhibă somnul: obiceiuri alimentare, exerciții fizice etc.

Mediul: lumină, zgomot, temperatură.

► Citește și: A postat un tabel cu orele de somn pe care ar trebui să le doarmă un copil, în funcție de vârstă, și a devenit viral

Dacă micuțul tău se trezește prea devreme, îți recomandăm următoarele:

- Stabilește o rutină de somn
- Stabilește o oră fixă pentru somn
- Lasă ușa de la dormitor deschisă
- Asigură-te că nu este multă lumină dimineața în cameră
- Asigură-te că în cameră este o temperatură normală și că nu este prea frig sau prea cald
- Evită alimentele pline de zahăr sau energice după cină, cum ar fi ciocolata sau sucul cu acid. De asemenea, nu-i da copilului să consume prea multe lichide înainte de somn.
- Asigură-te că cel mic nu se culcă flâmând.

Urmând aceste sfaturi, problemele de somn ale copilului ar trebui să dispară. Cu toate acestea, dacă niciunul dintre sfaturile de mai sus nu funcționează, discută cu medicul pediatru.

► Citește și: Ora potrivită de somn a copilului tău, în funcție de vârstă

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!