Sari la conținut

Copilul tău are nevoie de ochelari de vedere? Expertul ne spune care sunt semnele de avertizare timpurie care indică acest lucru

Când vine vorba de sănătatea copiilor, părinții se confruntă adesea cu sarcina dificilă de a identifica problemele de sănătate ale celor mici, pe care aceștia nu le pot recunoaște sau pe care nu își dau seama că le au.

Astfel de dificultăți se pot aplica și în ceea ce privește sănătatea ochilor, deoarece copiii pot considera vederea afectată ca fiind o normalitate.

Dornic să vină în ajutorul părinților, un expert a alcătuit o listă de semne care indică faptul că un copil ar putea avea probleme de vedere, majoritatea dintre acestea fiind ușor de ratat.

► Citește și: Cum protejăm ochii copiilor școlari? Sfaturi de la medicul oftalmolog

Lista de mai jos include semnale obișnuite ale problemelor de vedere, potrivit lui Sujata Paul, optician pentru lentile de contact și conducător clinic al serviciilor profesionale la Lenstore:

  • Frecare excesivă a ochilor
  • Ochi umezi
  • Înclinarea regulată a capului
  • Acoperirea unui ochi pentru a citi/ focaliza imaginea
  • Ținerea cărților/dispozitivelor media aproape de ochi
  • Dureri de cap frecvente.

Dacă ai observat că micuțul tău prezintă aceste simptome, mergi cu el la un medic oftalmolog. Expertul recomandă ca cei mici să meargă la un control optic la fiecare șase luni până la împlinirea vârstei de 3 ani și anual după vârsta de 3 ani.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!