Sari la conținut

Cum protejăm ochii copiilor școlari? Sfaturi de la medicul oftalmolog

Lista de rechizite, pachețelul de școală, ora de culcare, temele. Sunt multe aspecte de care trebuie să ne ocupăm atunci când copiii încep școala și este posibil să ratăm unele din ele, cum ar fi sănătatea ochilor copiilor care încep școala. Odată cu începerea școlii, apare un alt ritm și o solicitare mai mare a ochilor. Am întrebat-o pe doctor Roxana Cozubaș, medic oftalmolog la clinica Ocuvista cum ar trebui să îngrijim ochii micilor școlari și care sunt cele mai frecvente probleme care pot apărea.

Cum pregătim ochii copiilor care încep școala? Se recomandă un control înainte de începerea școlii?

În primul rând trebuie să știm că nu trebuie să așteptăm că un copil să înceapă școala pentru a beneficia de un prim consult oftalmologic. El nu trebuie să știe să citească pentru ca noi să ne dăm seamă dacă vede bine sau nu. Adesea, în cabinet, aud fraza – intră la școală, am venit să verificăm ochișorii, dacă văd bine, este prima dată la oftalmolog. Total eronat! Sunt anumite afecțiuni pe care, dacă nu le depistăm la timp, la 2-3 ani de viață, uneori chiar și mai devreme, nu se mai pot recupera cu nicio intervenție, nicăieri în lumea asta!

Acum că am trezit la realitate interesul părinților, mai trebuie menționat că trebuie să veniți cu școlarii la o verificare oftalmologică o dată pe an, preventiv, chiar și în absența unor simptome din partea micuților, pentru a preîntâmpina apariția sau agravarea unor afecțiuni des întâlnite în cadrul acestui segment de vârstă.

(...)

Citește mai mult pe pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!