Sari la conținut

Copilul te intreaba: cum se fac copiii?

Va povesteam acum ceva vreme despre marea discutie legata de sex si cam care ar fi punctele principale care trebuiesc atinse. Spuneam ca trebuie sa vorbesti simplu, anatomic corect si fara sa te fandosesti.

Pentru noi, romanii, asta este ceva nou. Eu nu tin minte sa fi avut cu parintii o discutie despre sex. Si nici la scoala nu s-a intamplat, desi toti parintii se asteapta, in mod bizar, sa isi asume scoala o asemenea sarcina.

Prin alte parti ale lumii oamenii sunt insa mult mai destupati la minte decat suntem noi. Ei inteleg ca nu trebuie sa le raspundem evaziv 'copiii se fac cu dragoste' sau metaforic 'haide sa iti vorbesc despre flori si albine' sau apeland la povesti 'ii aduce barza' sau si mai rau, cum se intampla cel mai adesea 'esti prea mic/a pentru astfel de lucruri, du-te si bate mingea'! 

Dar atunci, cum?

Uite o carte din 1975 care te poate ajuta: How a baby is made. Ea a fost scrisa si desenata de Per Holm Knudsen, profesor si psihoterapeut olandez si este un clasic. Foarte multi parinti o considera cea mai buna carte pentru educatia sexuala: au inteles cu ajutorul ei cand erau mici si acum, tot cu ajutorul ei, explica propriilor copii. O puteti cumpara si voi, pe Amazon.

 

Sa vedem ce contine aceasta carte:

Stiu ca pentru multi parinti toata aceasta nuditate este socanta si si-ar dori cat se poate de tare sa se intoarca la albine si flori lasand copilul sa se descurce dupa cum o putea. Nu degeaba suntem tara din Europa care are cele mai multe sarcini la copii sub 15 ani.
 
Daca poti, cumpara aceasta carte sau alta similara si lasa copilul sa se uite pe ea dupa pofta inimii. Mai mult ca sigur il va fascina, chiar de la varste mici, cum ar fi trei ani. 
 
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

    Evenimente Bucureşti