Sari la conținut

Cum alegi cel mai bun profesor pentru prichindelul tău? (P)

Nu vorbim despre vreo grădiniță specială, cu vreun sistem de predare inovator, nici despre vreo tehnologie de ultimă oră și nici despre meditații complexe. Ci despre cel mai bun profesor pe care îl poți alege pentru copilul tău. Și anume... jocul!

Noțiunile de bază pe care orice copil le deprinde în copilărie se învață... în joacă. Prin joc, copilul recreează lumea înconjuratoare după propria imaginaţie, îşi exteriorizează trăirile şi percepţia asupra mediului. Cu cărămizile LEGO® DUPLO®, micuțul tău își poate antrena o mulțime de abilități, de la motricitatea fină până la povestit.

Toate seturile DUPLO sunt în același timp distractive și eficiente în a-i învăța pe copii lucruri despre lumea înconjurătoare. Îi poți învăța spațialitatea, scopul si modul de folosire ale diferitelor obicte; își pot dezvolta vorbirea, învăța culorile și numerele, chiar și cum să cronometreze rezolvarea unei probleme. Învățarea e mult mai distractivă prin joacă!

Figurinele DUPLO ce infătisează oameni sau animale, trenurile și masinile sunt tot atâtea accesorii distractive care-i stimulează pe cei mici să se joace timp îndelungat.

Iată câteva exemple de activități de dezvoltare personală a copiilor pe grupe de vârste:

1,5 - 2 ani

Prichindeii între 1,5 și 2 anișori recunosc deja obiectele și incep să ințeleagă cum sunt folosite. Îi poți ajuta să conștientizeze mai bine care este scopul fiecărui lucru și îi poți iniția în principiile de bază ale cauzei și ale efectului cu setul nou-nouț LEGO® DUPLO® Primul meu carusel! Micuții vor adora să rotească piesa centrală a caruselului și să privească figurinele DUPLO învârtindu-se.

3 ani

Copiii de 3 ani se deprind cu noțiunea de timp pas cu pas, prin activitățile zilnice: trezitul, micul-dejun, prânzul, cina, băița și pregatirea pentru somn. Această rutină trebuie învățată treptat. Jucându-se cu cărămizile decorate LEGO® DUPLO®, cei mici vor avea parte de ajutor în înțelegerea rutinei zilnice, seturile de construcție oferindu-le oportunități nelimitate de jocuri de rol!

4 ani

La 4 ani, prichindeii iubesc să exploreze lumea înconjurătoare și de multe ori iși întreabă părinții despre tot felul de lucruri care le stârnesc curiozitatea! Ei imită ceea ce văd și își creează propriile povești. Seturile LEGO® DUPLO® le oferă posibilități nelimitate de construcție și de învățare într-un mod distractiv!

Cum îl înveți pe cel mic să recunoască forme diferite?

Construiește forme simple folosind cărămizi DUPLO. Apoi așază-le pe o coală de hârtie și cu un creion trasează conturul acestora. Arată-i copilașului tău contururile și încurajează-l să refacă formele din cărămizi după modelele prezentate.

Găsești mai multe informații și dei de joacă pe www.facebook.com/LEGODUPLORomania.

Notă: Pentru sesiunea foto au fost folosite seturile 10845 LEGO DUPLO Primul meu carusel, 10833 LEGO DUPLO Grădiniță și 10507 LEGO DUPLO Primul meu set de trenuri.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!