Sari la conținut

Cum motivăm copilul să-și facă temele? 6 sfaturi practice

Copiii iubesc în mod natural să învețe, dacă le oferim mediul potrivit și îi motivăm în mod corespunzător. Deși temele nu reprezintă cea mai interesantă activitate pentru cei mici, există câteva modalități prin care putem motiva și încuraja copilul să-și facă temele.

Iată 6 sfaturi practice, pentru a-ți încuraja micuțul să-și facă temele pentru la școală:

Nu-i spune copilului că se poate juca doar după ce își face temele

Dacă poziționezi temele într-o categorie separată de joacă, etichetezi din start această activitate ca fiind una neplăcută. Spune-i copilului că le poate face pe amândouă și că el este cel care decide în ce ordine vrea să le facă. Important este să se ocupe de ambele activități până la sfârșitul zilei.

Nu folosi drept recompensă fraza: Astăzi nu facem teme

Unii profesori sau părinți spun fără teme pe ziua de azi, drept recompensă. Acest lucru este total greșit. Temele sunt pentru ca cel mic să exerseze ceea ce a învățat la școală. Îi ajută să înțeleagă și să-și amintească mai bine ceea ce au învățat la școală în ziua respectivă. Nu-i lăsa copilului impresia că temele sunt ceva de care trebuie să scape.

Nu cicăli, mitui sau forța copilul să-și facă temele

Nu cicăli și nu îți forța copilul să-și facă temele, folosind recompense sau pedepse. Motivația de a face temele trebuie să vină din partea copilului.

Lasă copilul să se confrunte cu consecințele naturale

Când copilul tău refuză să-și facă temele pentru școală, explică-i de ce este important să le facă și ce se poate întâmpla dacă nu le face.

Ajută-ți copilul la teme


Nu-i spune copilului că temele sunt importante, ci arată-i acest lucru prin acțiunile tale. Așadar, ajută-ți copilul la teme. Implicarea părinților în educația copiilor este asociată cu o performanță mai bună a acestora.

Transformă temele într-o activitate distractivă


Cumpără-i copilului rechizite colorate și încurajează-l să le folosească pentru a-și scrie temele.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!