Sari la conținut

Cum poate fi răpit un copil – experiment social cu Pokemon Go

Toată discuţia asta legată de nebunia cu Pokemon Go, cu oameni năuci care merg fără să se uite pe unde calcă, cu străzi blocate sau cu manipulare şi prosteala în masă, este una interminabilă în care nu îmi doresc să mă bag.

Aproape 7.000 de oameni care aderă la un grup pe FB pentru a organiza o vânătoare de pokemoni în Herăstrău este ceva peste puterile mele de înţelegere, aşa că o să revin la ce ne doare pe noi de fapt: copiii.

Copiii care, de parcă nu era destul că sunt cu capul în nori, că vor doar să se joace, că sunt cu gândul doar la distracţie, acum mai stau şi cu nasul în telefon total absenţi la ce se întâmplă în jurul lor şi expuşi diverselor pericole care îi înconjoară şi pe care nu mai au cum să le identifice şi să le evite.
Când eşti copil există credinţa asta naivă ca dacă avem aceleaşi preocupări automat suntem prieteni. Iar Pokemon a devenit o preocupare comună atât pentru copii cât şi pentru adulţi iar de multe ori asta poate avea efecte periculoase.

Vă invit să urmăriţi un film în care nişte copii care se joacă Pokemon sunt ademeniţi de un necunoscut în locuri întunecoase unde li se poate întâmpla orice.

Din fericire totul este doar un experiment social, un semnal de alarmă din care sper că toţi părinţii aflaţi în situaţii similare să tragă nişte concluzii.

Vezi video-ul pe meseriadeparinte.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!