Sari la conținut

Cum să eviți agitația reîntoarcerii copilului la școală

Vara este cea mai minunată perioadă pentru orice copil. Există mai puțină anxietate cu privire la școală și la teme, iar cei mici petrec mai mult timp în fața ecranului și au parte de mai multă distracție cu familia.

Pentru părinți, vacanța de vară înseamnă mai puține pachețele de prânz, mai puține e-mailuri, formulare de completat și întâlniri la școală. În vacanța de vară, toată lumea este puțin mai relaxată. Și apoi vine sfârșitul lunii august și toată lumea începe să se agite. Atât părinții, cât și copiii își fac griji pentru ceea ce va aduce noul an școlar. Lăsate necontrolate, aceste griji se pot transforma în agitația reîntoarcerii copilului la școală. Deci, care este cheia pentru a evita dramele inutile?

Respiră adânc. Dacă faci un plan cu cel puțin o săptămână înainte de începerea școlii, acesta poate reduce anxietatea ta și a copilului tău. Iată câteva sfaturi rapide:

Majoritatea copiilor merg la culcare mai târziu în timpul verii. Cu una sau două săptămâni înainte de începerea școlii, încurajează copilul să se culce cu 15 minute mai devreme și continuă să adaptezi regula celor 15 minute până când copilul se întoarce la ora obișnuită de culcare.

Citește-i copilului în fiecare seară, înainte de culcare. Alege ceva distractiv și vesel, cum ar fi o carte amuzantă, o poezie liniștitoare sau chiar o revistă creată pentru copii.

Vorbește cu copilul tău despre ceea ce îl face fericit și despre ceea ce îl îngrijorează. Spune-i copilului tău că și profesorii sunt îngrijorați. Și ei au fost în vacanță și s-au odihnit în fiecare zi. Și ei se simt la fel.

Discută cu copilul despre programul lui săptămânal. Subliniază zilele în care va face sport și va avea activități extrașcolare. Crearea sau marcarea unui calendar poate ajuta copilul să își vizualizeze noul program.

Amintește-i copilului că activitățile extracurriculare ar putea însemna că există mai puțin timp petrecut în fața ecranelor. În acest fel, nu va fi revoltat atunci când programul se schimbă.

În weekendul dinaintea începerii școlii, încearcă să organizezi o ieșire în familie. De obicei, profesorii le cer copiilor să scrie despre ceva ce au făcut în timpul verii. Pregătește-ți copilul pentru acest lucru, vorbind despre ce ar putea dori să scrie.

Odată ce începe școala, fii acolo pentru copilul tău la culcare și oferă-i ocazia să vorbească despre ziua lui petrecută la școală și despre cum merg lucrurile.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!