Sari la conținut

Cum să ții ocupat copilul de 1 an. Garantat!

Copilul de 1 an dorește să-și exploreze noua abilitatea pe care a descoperit-o recent: mersul. Ca și părinte, poți face multe lucruri pentru a contribui la interacțiunea cu micuțul tău, care este esențială pentru dezvoltarea lui ulterioară.

Totuși, cum ținem ocupat copilul de 1 an?

Ora de baie

Dacă folosești baia doar din motive de igienă, este greșit! Copilul de 1 an va fi fericit să se joace în cadă, cu jucăriile, pentru o perioadă bună de timp. Tu poți sta lângă el să-l supraveghezi și îți poți aduce și laptopul cu tine, dacă este nevoie să lucrezi.

Jocul “du-te și adu”

Copilul de 1 an se simte responsabil când i se acordă încredere și este rugat să facă lucruri de adulți. Îl poți trimite să-ți aducă obiecte de prin casă, însă asigură-te că sunt obiecte care nu l-ar putea accidenta.

► Citește și: Jocuri și activități pentru copii și părinți în autoizolare

Balonul cu șnur

Copiilor le place să se joace cu mingea, dar tot timpul trebuie să fie cineva care aleargă și care trebuie să aducă mingea înapoi. O activitatea mai simplă este să folosești un balon pe care să-l legi cu șnur, astfel încât el să rămână tot timpul lângă puiul tău, când se joacă cu el.

Găsește animalul

În timp ce pregătești cina, poți pune pe podea sau în locul unde se joacă cel mic cărticele sau cartoane pe care sunt desenate diferite lucruri, printre care și animale. Spune-i copilului să selecteze doar cartonașele cu animăluțe. Tu vei avea timp să pregătești masa, iar el se va distra.

► Citește și: Idei inspirate din Montessori: Ce ne jucăm cu copiii în casă?

Micul toboșar

Pentru această activitate ai nevoie de cratițe, oale și linguri de lemn. Lasă-l pe cel mic să te încânte cu muzica, în timp ce tu îți faci treburile casnice.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!