Sari la conținut

Cum trezim copiii dimineața, altfel decât cu greu?

Anaaaaa, hai mami scoală-te. E super super târziu, te rog, hai că nu mai poooot! Mai lasă-mă puțin, te roooooog!

E un scenariu cunoscut? De când a început școala, coșmarurile nu se mai întâmplă noaptea, ci dimineața la trezire. După ce că mi-e greu să mă urnesc pe mine din pat și așa mi-aș trage plapuma pe ochi ca să mai fur măcar o juma’ de oră – da, da, nu dorm mult, dar parcă nici 6:45 nu e pe gustul meu – mai trebuie să mă rog și de copilă.

Mi-e dor de vremurile de la grădi, când puteam ajunge și după 9 și nu se întâmpla nimic.

Maximum mânca singură, dar nu primeam nicio atenționare, nu pierdea nimic, nu mă simțeam eu ultima iresponsabilă de pe planetă. Chiar, de ce nu „reformează” careva de prin Minister ora de intrare la școală?

►Citeşte şi Rutina de dimineaţă şi de seară (printabil)

În cei doi ani de experiență acumulați de la pregătitoare încoace, lucrurile nu au devenit mai ușoare, dar măcar am învățat niște chestii. Nu funcționează toate mereu, uneori nu merge chiar nimic. Nu promit că o să vă iasă din prima sau că o să vă iasă cumva, dar merită să încercați.

►Citeşte şi Rutina de somn la copii. Recomandările specialistului

Cum trezești copilul ușor dimineața? Tips & tricks care ne ajută pe noi

Ora de culcare cât mai aproape de 9

Oricât ar suna de banal, chiar contează enorm. Și pe cât de mult contează, pe atât e de greu, pentru noi cel puțin, să o culcăm devreme pe Ana. Pentru că avem multe activități, pentru că lecțiile ocupă ceva timp, pentru că ea e genul care se întinde la orice și nu suportă să fie grăbită. Iar eu trebuie să intru în rolul de părinte rău și să grăbesc ritualurile de culcare, ca să ajungă cât mai repede în pat. Abia acum, în clasa a II-a, pot să spun că merge mai ușor munca de lămurire.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!