Sari la conținut

Dacă vreți copii de succes, nu le interziceți ecranele! Învățați-i aceste 3 abilități!

S-a constatat că timpul petrecut în fața ecranelor creează dificultăți de socializare, hiperactivitate, concentrare slabă și o durată scurtă de atenție, la copii. Cu toate acestea, este timpul petrecut în fața ecranelor cauza principală a rezultatelor negative, la copii?

Unul dintre cele mai cuprinzătoare studii pe acest subiect a constatat că la peste 350.000 de adolescenți, utilizarea tehnologiei a fost asociată cu doar 0,4% din diferențele generale în ceea ce privește bunăstarea mentală a acestora. Oricât de mult ne-am dori, nu ne putem proteja complet copiii de ecrane.

Se pare că părinții copiilor de succes nu își petrec timpul îngrijorându-se cât de mult timp petrec micuții lor în fața ecranelor. În schimb, ei învață aceste trei abilități:

Cum să evalueze mass-media

Caută și explorează aplicații, jocuri și site-uri web împreună cu copilul tău. Citiți împreună acordul de utilizare și împărtășiți orice valori și preocupări pe care le aveți. Dacă o aplicație sau un site web arată ca o înșelătorie, discută cu copilul influența pe care ar putea să o aibă aplicația asupra lui. Aceste conversații te vor ajuta să-ți educi copilul despre cum arată utilizarea responsabilă a mass-mediei.

► Citește și: La ce vârstă ar trebui să aibă copilul propriul telefon mobil?

Cum să limiteze timpul petrecut în fața ecranului

Dacă simți că ai prea puțin control asupra utilizării ecranului de către copilul tău sau vrei să stabilești anumite reguli și așteptări, ia în considerare limitarea timpului petrecut în fața ecranului. Poți veni cu linii directoare care să creeze un echilibru, să îți înveți copilul să folosească dispozitivele media într-un mod constructiv și să previi efectele nesănătoase care pot apărea.

Pentru a minimiza pierderea somnului: păstrează dispozitivele media pe timpul nopții într-un anumit loc, de exemplu în living.
Pentru a minimiza problemele legate de siguranță: configurează controlul parental pe dispozitivul media al copilului tău.
Încurajează copilul să-ți împărtășească modul în care tehnologia îl ajută zi de zi, atât pentru școală, cât și în timpul liber.

► Citește și: Părinții care sunt dependenți de telefoanele mobile au mai multe șanse să țipe la copiii lor

Cum să folosească dispozitivele media în fiecare zi

Învață-ți copilul că ecranele și tehnologia nu sunt neapărat influențe „rele”. Ele pot fi și instrumente de conectare, de învățare și de dezvoltare. Descărcă jocuri și aplicații educaționale pentru copilul tău și încurajează-l să se gândească dacă vrea să folosească tehnologia în fiecare zi. După ce își petrece timpul pe telefon, întreabă-l: „Ce ai învățat astăzi?” sau „Cu cine ai vorbit? Ce se întâmplă în viața ta?”

► Citește și: Expunerea copiilor la lumina albastră poate cauza pubertatea timpurie

Ecranele sunt un instrument și, ca orice instrument, poate fi util sau dăunător, în funcție de modul în care este utilizat. Scopul nostru ca părinți este să ajutăm copiii să învețe să folosească tehnologia în moduri sănătoase și constructive.

► Citește și: Legătura dintre timpul petrecut în fața ecranelor și problemele de comportament ale copilului mic
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!