Sari la conținut

De ce mesele în familie sunt importante pentru dezvoltarea copilului

Părinții sunt adesea atât de ocupați încât, uneori, nu au timp nici măcar de mesele în familie. Cu toate acestea, există familii cărora le place să ia cina împreună, iar acesta este un lucru extrem de important și benefic, atât pentru părinți, cât și pentru copil.

Mesele în familie pot fi benefice pentru dezvoltarea și bunăstarea unui copil mic. Iată de ce!

Când ne gândim la cina în familie, de obicei ne gândim doar la faptul că ne așezăm la masa și mâncăm, dar trebuie să privim totul într-o perspectivă mai mare. Pentru a servi cina împreună cu familia, mai întâi este nevoie de cumpărarea alimentelor, de gătirea și pregătirea mesei, de spălatul farfuriilor și de puțină ordine în bucătărie.

► Citește și: Beneficiile gătitului împreună cu cei mici

Copiii mici vor și ei să ajute la tot procesul de pregătire a cinei, însă mamele tind să facă totul singure, pentru că, în felul acesta, vor pregăti cina într-un timp mult mai scurt.

Potrivit Penn State, este important să-ți lași copilul să se implice în pregătirea cinei. Încurajează-l să te ajute să alegeți împreună alimentele de la supermarket.

Faptul ca cel mic are ocazia să aleagă alimentele pentru cină, acest lucru îl va încuraja să mănânce mâncarea pe care a pregătit-o. Întregul proces îi va oferi copilului tău independența de care are nevoie. De asemenea, pregătirea mesei împreună cu copilul ajută la dezvoltarea lui cognitivă și la abilitățile lui motorii.

Cinele de familie cu un copil mic sunt o modalitate excelentă de a-i prezenta micuțului manierele la masă, siguranța alimentară, pregătirea alimentelor și introducerea în abilitățile sociale. De asemenea, cinele îi învață pe copii cum să se comporte la masă și cum să se angajeze într-o conversație cu cei din jur.

► Citește și: La ce vârstă ar trebui copiii să înceapă să ajute la treburile casnice?

Studiile de la Harvard au arătat că cei care iau mese în familie fac alegeri mai sănătoase. Acesta este momentul să fii un model pentru micuțul tău atunci când vine vorba de o alimentație sănătoasă.

Copiii mici care au parte de mese în familie vor crește cu o stimă de sine ridicată, conform FCC Online. Ei vor învăța cum să construiască relații puternice, nu numai cu familia lor, ci și cu ceilalți oameni din jurul lor.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!