Sari la conținut

Dovezi ca micutul tau te iubeste

Tu iti iubesti copilul. Te intrebi, si este foarte firesc, daca si cel mic te iubeste pe tine. Si nu esti singura care se intreaba daca copilul tau te iubeste. Un studiu a dovedit ca 40% dintre parinti se intreaba daca copilul ii iubeste sau totul se rezuma la dependenta si nevoie de a-i avea alaturi pe cei care i-au dat viata.

Si pentru ca problema sa fie si mai complicata afla ca cei mici nu sunt foarte generosi in a arata dragostea lor pentru parinti. Si totusi exista patru semne top care dovedesc mai mult decat o pot face cuvintele ca cel mic te iubeste.

Se uita in ochii tai. Bebelusul te urmareste cu privirea? Se uita in ochii tai chiar si atunci cand nu-i vorbesti? Copilul tau (mai mare), te urmareste cu privirea si se tine dupa tine prin casa, ca mielul dupa oaie, cum ar zic cei batrani? Ai cea mai simpla si totala dovada de dragoste! Cand se uita in ochii tai, la fata ta, este un semn de iubire. Cel mic copilul stie ca esti persoana importanta din viata lui, iar aceasta este o dovada de dragoste.

Copilul tau protesteaza violent atunci cand nu-l lasi sa faca ceva? Afla ca aceasta este o dovada de dragoste! Explicatia psihologilor este urmatoarea: copilul se bazeaza pe tine, vrea sa faca ceea ce faci si tu, si daca ii interzici acest lucru, el percepe situatia ca fiind un refuz si respingerea dragostei lui pentru tine. Evident, reactia este specifica copiilor mici, de pana la doi ani. Ulterior copilul poate sa inteleaga interdictia, ca fiind in interesul si nu in defavoarea sa.

In cazul celor ceva mai mari o dovada de dragoste este nevoia copilului de a primi confirmarea si aprobarea parintilor pentru tot ceea ce face. Iar aceasta este o dovada de dragoste. Copil vrea ca tu sa afli si sa-l lauzi pentru toate lucrurile pe care el le face. Acesta este motivul pentru o sa-ti arate orice desen, orice contructie si o sa vrea sa fie laudat pentru ca a facut ordine sau pentru ca si-a dus sosetele in cosul cu rufe murdare. Ca un petitor, copilul incearca sa te impresioneze, cu toate cele pe care le face. Trebuie sa iei in calcul ca unele din "realizarile" poate intra in categoria pozne, iar aici e necesar sa dovedesti mult discernamant si intelegere pentru ca a-l certa este ca si cum i-ai refuza "declaratia de dragoste".

Un semn de dragoste categoric sunt si confidentele pe care cel mic le face parintilor. Acestia trebuie sa tina cont de faptul ca daca cel mic ii impartaseste un secret, atunci, secretul trebuie pastrat cu sfintenie. A trada un secret este, pentru copil, o dovada ca ii risipesti demonstratiile de dragoste pe care el ti le face, scrie Shine Yahoo.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!