Sari la conținut

Dulceață de piersici, fără zahăr (rețetă simplă)

Nu mi-au plăcut niciodată gemurile. Încă de mică am adorat dulcețurile și în special cele în care fructul își mai păstra din formă cât de cât. Nu mi-au plăcut nici dulcețurile în care coaja se simțea sau era separată de pe fruct și totuși o găseam în farfuria mea.
 
 Pe la 10 ani, am descoperit dulceața de trandafiri, făcută de bătrânica care trăia lângă noi. O făcea din trandafirii din curtea ei și doar dintr-un anumit soi. Nu îi voi uita niciodată gustul foarte ușor dulce și culoarea roz. .
 
 Mama făcea încă de când eram mică dulceață de gutui cu nucă. De când am crescut am realizat că deși îmi place nuca cam în orice, în această dulceață mi-ar plăcea să nu fie. Ah și gutuia să fie dată pe răzătoarea mea și nu tăiată cubulețe.
 
 Ei și dulceața de piersici a fost mereu printre preferate dar mereu mă încurca coaja pe care o găseam când îmi era lumea mai dragă.
 
 De când sunt mamă nu mai gătesc aproape deloc cu zahăr și asta se întâmplă și la dulcețuri. Ce-i drept, nu am făcut cantități mari, deci nu știu cum se păstrează ‘peste iarnă’. Cum miecruri nu aveam ‘treabă’ m-am apucat să o pun de un dulce.

(...)

Citește mai mult pe zanascutecel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!