Sari la conținut

Dulceață de piersici, fără zahăr (rețetă simplă)

Nu mi-au plăcut niciodată gemurile. Încă de mică am adorat dulcețurile și în special cele în care fructul își mai păstra din formă cât de cât. Nu mi-au plăcut nici dulcețurile în care coaja se simțea sau era separată de pe fruct și totuși o găseam în farfuria mea.
 
 Pe la 10 ani, am descoperit dulceața de trandafiri, făcută de bătrânica care trăia lângă noi. O făcea din trandafirii din curtea ei și doar dintr-un anumit soi. Nu îi voi uita niciodată gustul foarte ușor dulce și culoarea roz. .
 
 Mama făcea încă de când eram mică dulceață de gutui cu nucă. De când am crescut am realizat că deși îmi place nuca cam în orice, în această dulceață mi-ar plăcea să nu fie. Ah și gutuia să fie dată pe răzătoarea mea și nu tăiată cubulețe.
 
 Ei și dulceața de piersici a fost mereu printre preferate dar mereu mă încurca coaja pe care o găseam când îmi era lumea mai dragă.
 
 De când sunt mamă nu mai gătesc aproape deloc cu zahăr și asta se întâmplă și la dulcețuri. Ce-i drept, nu am făcut cantități mari, deci nu știu cum se păstrează ‘peste iarnă’. Cum miecruri nu aveam ‘treabă’ m-am apucat să o pun de un dulce.

(...)

Citește mai mult pe zanascutecel.ro

Articole relationate
Pâinici de casă pentru bebeluși

Pâinici de casă pentru bebeluși

Trebuia să împart cu voi rețeta asta, prea bune au ieșit pâinicile pe care le-am făcut astăzi. N-au sare, ca pentru bebeluși, dar să știți că sunt la fel de...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!