Sari la conținut

Elevii ar putea beneficia de cursuri de educație rutieră, la școală

Potrivit unui proiect adoptat de Camera Deputaților și pus recent și în dezbaterea senatorilor, elevii din țara noastră, fie că învață în școli de stat sau private, vor putea beneficia de ore de educație rutieră la școala în care învață.

Proiectul legislativ prin care se propune introducerea, din anul școlar 2021-2022, a orelor de educație rutieră în școli, a fost adoptat tacit în această lună la deputați, iar recent a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere. Pentru a se putea aplica, proiectul are nevoie de votul favorabil al senatorilor și de publicarea în Monitorul Oficial.

Mai exact, proiectul prevede că, până la sfârșitul anului viitor, Ministerul Educației Naționale va trebui, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, să elaboreze o strategie privind educația pentru  prevenția rutieră a elevilor.

Ulterior, această strategie se va transpune în planurile de învățământ, adică elevii din învățământul de stat, privat sau confesional vor putea participa la cursuri de prevenție rutieră organizate în fiecare școală, la diverse intervale (de exemplu, bilunar, trimestrial etc). Apoi, fiecare școală poate decide, la propunerea consiliului profesoral, ca aceste cursuri să se țină la intervale mai scurte, inclusiv săptămânal.

Această propunere apare în contextul în care autoritățile atrag atenția că în jumătate dintre accidentele rutiere ce au loc în țara noastră sunt implicați pietoni, iar în o treime dintre acestea cad victime copii. Potrivit inițiatorilor, singurul mod în care se poate reduce numărul accidentelor în care sunt implicați copii este educația rutieră timpurie.

Atenție! Proiectul nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Senat, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!