Sari la conținut

Elevii francezi nu vor mai avea voie cu telefoane mobile la şcoală. Ce se întâmplă în România

Elevii francezi nu vor mai avea voie cu telefoane mobile la şcoală. Ce se întâmplă în România

Telefoanele mobile vor fi interzise oficial la școală, începând din anul școlar 2018-2019. Deși momentan măsura se va aplica doar în Franța, și Ministrul Educației în România are în plan să impună aceleaşi modificări, susţine portalinvatamant.ro

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că profesorii se plâng că opt din zece copii sunt distrași de telefoanele mobile la școală. Situația este cu atât mai îngrijorătoare, cu cât fenomenul ia amploare odată cu trecerea timpului.

Deși Ministrul Educației de la Paris a anunțat că nu s-au stabilit încă modalitățile de implementare a măsurii, elevii vor avea, cel mai probabil, dulapuri încuiate, în care să își lase telefoanele mobile atunci când ajung la școală. 

► Citeşte şi De la ce varsta ii luam copilului telefon mobil?

Vizați de această măsură sunt doar elevii de până la 15 ani. Se vor face și excepții, în situații de urgență sau dacă elevii au nevoie de telefon în procesul educațional. 

Similar cu regulamentul din România, regulamentul școlar francez prevede deja interdicția de a folosi telefonul în timpul orelor de curs, dar școlile sunt cele care decid cum aplică regulamentul.

Și în cazul școlilor din România, Ministrul Educației a afirmat că intenționează să facă modificările necesare pentru ca telefoanele mobile să nu mai fie permise în sălile de curs. Potrivit acestuia, o decizie finală va fi luată după dezbaterea amplă pe Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar, unde se va decide alături de parteneri, părinți și elevi. 

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!