Sari la conținut

Exercițiu de recunoștință pentru copii

”Azi sunt recunoscătoare pentru că am putut face o investiție în Soul Bloom pe care acum 6 luni nu mi-o permiteam, pentru drumul spre casă de la after schol și conversația faină cu Alex, pentru orele de liniște în care am putut să lucrez și pentru joaca din seara asta cu copiii.”

Astea sunt gândurile pe care le-am scris în seara asta în jurnalul meu de recunoștință.

Exercițiul celor 100 de zile de recunoștință a făcut înconjurul internetului, iar eu sunt recunoscătoare pentru asta pentru că e un obicei atât de valoros dar care nu ne costă nimic.

Obiceiul ăsta nu schimbă vieți prin magie, ci schimbă lentila prin care privim lumea, ne învață să apreciem lucrurile despre care credem că ne sunt garantate cumva, ne ajută să fim mai puțin stresați, să privim lucrurile în perspectivă, să evidențiem ce e bun (că la a sublinia ce e rău ne pricepem oricum), să ne bucurăm mai mult și să fim mai conștienți.

 
Exercițiu de recunoștință pentru copii – Tips & tricks


Să nu pierdeți din vedere că activitatea asta e despre apropiere, conectare, apreciere, bucurie, calm și deschidere și că aveți de-a face cu niște copii.

  • Alegeți un moment al zilei în care copilul e liniștit și are chef de vorbă. În funcție de vârstă, de personalitatea lui, de program și rutină puteți face exercițiul în orice parte a zilei există disponibilitate pentru asta. Pentru noi funcționează seara la culcare.

(...)

Citește mai mult pe cristinaotel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!