Sari la conținut

Experții FDA au aprobat recomandarea pentru autorizarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Experții de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA au aprobat recomandarea pentru aprobarea vaccinului anti COVID-19 Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

S-a adus în discuție și vaccinarea copiilor cu vârsta mai mică de 5 ani, dar încă nu s-a concretizat nimic. Dacă FDA decide să autorizeze în mod oficial vaccinul, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor trebuie, de asemenea, să ia în considerare propriile recomandări înainte ca vaccinurile să poată fi lansate.

„Cred că avem nevoie de vaccin ca un instrument în armamentul nostru pentru copiii cu risc ridicat, pentru probleme de echitate, pentru părinții care ar dori cu adevărat să-și protejeze copiii și din cauza implicațiilor pe termen lung, foarte profunde ale perturbării școlilor”, a spus înainte de vot dr. Mark Sawyer, unul dintre membrii juriului.

17 membri ai comitetului au votat în favoarea autorizării vaccinului, iar unul s-a abţinut.

► Citeşte şi: 5 mituri despre vaccinul anti COVID-19, la copii

Mulți dintre membrii grupului și-au exprimat îngrijorarea cu privire la unele întrebări fără răspuns cu privire la efectele secundare rare ale vaccinului, dar le-au rcomandat părinților să cântărească beneficiile și riscurile pentru copiii lor.

„Departe de a fi scutiți de acest rău provocat de COVID-19, în intervalul de vârstă de la 5 la 11 ani au fost peste 1,9 milioane de infecții, peste 8.300 de spitalizări, dintre care aproximativ o treime au necesitat terapie intensivă și peste 2.500 de cazuri de tulburare inflamatorie multisistem cauzată de COVID-19”, a declarat dr. Peter Marks, oficialul de top al FDA în domeniul vaccinurilor, în timpul reuniunii sale.

► Citeşte şi: Noile cercetări arată că diabetul la copii poate fi declanșat de COVID-19. Ce trebuie să știe părinții

Consilierilor FDA li s-au prezentat, de asemenea, cifre care evidențiază numărul tot mai mare al bolii la copiii mai mici, subliniind necesitatea sănătății publice de a evita cazurile mai grave și alte perturbări cauzate de focarele de COVID-19.

„Au fost, de asemenea, aproape 100 de decese din cauza COVID-19, ceea ce o face una dintre primele 10 cauze de deces în acest interval de vârstă”, a adăugat Marks.

Datele din studiile clinice ale Pfizer sugerează că dozele mai mici ale vaccinului său la copii au fost foarte eficiente în declanșarea anticorpilor împotriva virusului și ar putea fi mai eficiente de peste 90% în blocarea bolii simptomatice.

► Citeşte şi: Pfizer ar putea obține aprobarea vaccinului pentru copiii cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani până în luna octombrie al acestui an

Când ar putea fi disponibile vaccinurile anti COVID-19 pentru copii?

După autorizarea oficială a FDA, administrația Biden spune că până la 15 milioane de doze de vaccin Pfizer pentru copiii cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani ar putea fi expediate furnizorilor. Oficialii speră că primele doze ar putea fi administrate încă din prima săptămână a lunii noiembrie, până la aprobarea finală de la FDA și CDC.

Doza de vaccin Pfizer pentru copiii va avea un ambalaj diferit pentru a se distinge de vaccinul pentru adulți, au spus directorii companiei membrilor VRBPAC.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!