Sari la conținut

Experții ne dezvăluie cum să păstrăm la distanță COVID-19 de uniformele copiilor – de la evitarea scuturării rufelor, până la curățarea lor cu aburi și dezinfectarea ghiozdanelor

Mai este foarte puțin și școlile se vor redeschide, iar mulți dintre părinți se întreabă cum își pot menține copiii în siguranță.

Odată cu cercetările care arată că SARS-CoV-2 poate persista pe țesături timp de până la 3 zile, este mai important ca niciodată ca părinții să stabilească o rutină de spălare a uniformei școlare, precum și a obiectelor folosite la școală de către copil, pentru a proteja întreaga familie de virus.

Deyan Dimitrov, expert în curățarea hainelor și CEO al Laundryheap din Marea Britanie, are câteva sfaturi pentru părinți, în ceea ce privește curățarea și spălarea uniformei școalare, pentru a ține COVID-19 departe de familie.

Spălarea și dezinfectarea uniformei

Când vine vorba de spălarea hainelor, Deyan spune că cea mai importantă distincție pe care trebuie să o remarcăm este diferența dintre curățare și dezinfectare.

Curățarea implică îndepărtarea murdăriei și a germenilor de pe suprafața hainelor. În unele cazuri, acest lucru pur și simplu mută germenii de la o suprafață la alta, a explicat el.

Spală uniforma la temperatură ridicată

Pentru a dezinfecta hainele, Deyan spune că ar trebui să speli uniforma școlară la o temperatură ridicată, de preferință la 60 ° C, pentru a ucide germenii.

"Purtați mănuși când spălați uniforma și utilizați orice detergent pe bază de înălbitor: pulbere sau lichid", a spus el.

Evită scuturarea hainelor

Deyan îi sfătuiește pe părinți să nu scuture rufele, deoarece acestea pot răspândi particule de virus prin aer și pot expune alte articole de îmbrăcăminte germenilor. În schimb, el spune că părinții ar trebui să usuce hainele cu ajutorul unui uscător, pentru a evita răspândirea virusului.

„Virușii și bacteriile prosperă în medii umede, deci este vital să lăsați toate hainele să se usuce complet”, a explicat el.

Spălarea blazerului/sacoului

De obicei, blazerele și sacourile sunt spălate mai rar decât alte articole din uniforma școlară, dar în timpul pandemiei de coronavirus, Deyan recomandă ca acest lucru să se schimbe.

De cele mai multe ori, sacourile/blazerele sunt fabricate din lână sau poliester și sunt spălate la mașina de spălat, la temperaturi mai scăzute.

Expertul în rufe spune că, deși acest lucru poate ajuta la îndepărtarea petelor și a mirosurilor, nu dezinfectează complet îmbrăcămintea și, prin urmare, recomandă utilizarea unui curățător cu abur.

El a adăugat: „Dacă dețineți un aparat de curățat cu abur, ține aparatul cu abur pe suprafața blazerului timp de câteva minute. Asigurați-vă că ați acoperit întregul articol și spălați cu o temperatură peste 60 ° C.”

Pentru cei care nu dețin un produs de curățat cu abur, el sugerează că fierul care generează abur este o alternativă utilă.

Deyan descurajează, de asemenea, părinții să nu pună blazerele copiilor lor în uscătorul de rufe, deoarece acestea se pot micșora sau decolora - mai ales dacă sunt făcute din lână.

Mai mult, blazerul se poate micșora sau decolora când este uscat într-un uscător de rufe, mai ales dacă este fabricat din lână.

Îmbrăcămintea sportivă

„Îmbrăcămintea sport este mai expusă la germeni decât uniforma școlară obișnuită și astfel, elevii ar trebui să evite să poarte treningul de mai multe ori între spălări”, a explicat Deyan.

Deyan sugerează că riscul de a contacta coronavirus pe uniforma școlară este scăzut, cu condiția ca cei mici să respecte distanțarea socială și să se spele în mod regulat pe mâini.

El spune că echipamentul sportiv poate fi spălat cu aceleași produse și setări ca și restul uniformei și sugerează evitarea setărilor „sport” pe mașinile de spălat, care folosesc de obicei temperaturi mai scăzute.

Ghiozdanul

Ghiozdanele sunt expuse la o gamă de suprafețe diferite, pe tot parcursul zilei și sunt atinse în mod repetat. Deoarece ghiozdanele sunt spălate mai rar decât îmbrăcămintea, gențile școlare pot transporta și răspândi viruși și bacterii și pot conține articole contaminate în interior.

„Cum să curățați un ghiozdan va depinde de materialul din care este confecționat”, a spus Deyan. „Ghiozdanele pot fi puse în mașina de spălat alături de restul rufelor și dezinfectate în același mod.

Ghiozdanele din piele sau alte materiale delicate pot fi curățate cu spray sau șervețele dezinfectante, adaugă el.

Penarul

La fel ca în cazul ghiozdanelor, creioanele sunt atinse în mod regulat de copii, pe parcursul zilei, și ar putea adăposti germeni.

Penarele pot fi dezinfectate în mașina de spălat, dacă sunt fabricate din țesături sau materiale care nu sunt delicate.

Însă Deyan sugerează că, cel mai important lucru pe care părinții trebuie să-l comunice copiii lor este să nu împărtășească obiectele din penar cu alți colegi de clasă.

„Atâta timp cât elevii aderă la aceste măsuri, penarele pot fi spălate cu ușurință doar prin pulverizare sau șervețele dezinfectante”, a adăugat el.

Sursa


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!