Sari la conținut

Forma ușoară de COVID-19 la copii se poata complica. Iată care este simptomul care arată acest lucru, potrivit explicației unui medic

"Cei mai mulți dintre copii fac forme ușoare de COVID-19, dar în momentul în care respirația devine dificilă, părinții trebuie să sune la 112", spune medicul Adrian Marinescu de la Institutul "Matei Balș" din București.

Copiii care au fost diagnosticați cu COVID-19 și care nu au fost spitalizați, pentru că au forme ușoare de boală, trebuie urmăriți cu atenție. Medicul Adrian Marinescu spune că starea copilului bolnav de COVID-19 se poata agrava în câteva zile, chiar dacă inițial era asimptomatic sau avea simptome ușoare.

„Ei pot să nu fie asimptomatici, pot să fie presimptomatici, adică, atenţie, există un interval de urmărire, mai ales în prima săptămână, când există riscul să apară şi complicaţii. Ce contează foarte mult este dacă la un moment dat respiraţia începe să fie grea. În gripă, debutul este de obicei brusc şi insuficienţa respiratorie apare mult mai repede, aici lucrurile se întâmplă pas cu pas, şi trebuie să vedem dacă la un moment dat se întâmplă o lipsă de oxigen”, a atenţionat dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul „Matei Balş” din Capitală, potrivit Mediafax.

În cazul în care copilul are febră sau respiră foarte greu, părinții sunt sfătuiți să sune imediat la 112, urmând ca medicii de la spital să decidă dacă este nevoie de internare și care este tratamentul adecvat, conform vârstei copilului.

Medicii avertizează părinții să nu le administreze antibiotice copiilor.

„Trebuie în mod evident să evităm tratamentul cu antibiotice, marea majoritate a infecţiilor respiratorii în cursul sezonului rece sunt infecţii virale, iar tratamentul antibiotic trebuie administrat numai în momentul în care este vorba despre o infecţie bacteriană”, a spus Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!