Sari la conținut

Găsit medic de familie. Merit recompensă

Să găsești un medic de familie bun poate fi o adevărată aventură în România, mai ales dacă ești mamă a trei copii. Iată experiența mămicii-blogger Andreea Cacerovschi.

Am găsit un medic de familie dispus să ne înscrie pe lista lui de pacienţi. Aleluia! Nu e uşor să găseşti unul aproape de casă, să nu aibă faima de criminal în serie şi mai ales, dar mai ales, să mai primească noi pacienţi. Majoritatea se feresc de treaba asta, e ca şi cum le-ai cere să îşi tăie o mână,vă zic că asta e reacţia.”Aaaa,nuuu,nuuu,nu mai înscriem”. Şi aşa după câteva telefoane ajungi să te simţi ca şi cum ai cerşi pe bulevard sau ai încerca să muţi Bucegii.

Buuun. Găsit nenea doctor, tinerel, simpatic, aproape de casă,nu am stat nici măcar la vestita coada tristă. Intru şi discuţia a decurs destul de repede şi frumos, a căscat ochii mari când a auzit de trei copii, s-a mai uitat o dată la mine ca şi cum eram decupată din Guiness Book, apoi a început să repete aceeaşi întrebare, de fiecare dată sub altă formă însă cu acelaşi înţeles. Dacă ai mei copii sunt cu probleme de sănătate, dacă au boli cronice. Sigur nu sunt bolnavi,nu? ( în gândul meu,what the fuck? eşti totuşi medic,nu stai de stâlp acolo în cabinet). L-am asigurat de câteva ori că nu am probleme de sănătate cu copiii, că mergem la doctor când ne plictisim de lego şi de Dragon City şi atunci mergem doar să vedem ce mai face doctorul şi să ne facem poza cu el pentru Instagram.B ine,lui i-am spus doar că nu suntem de-ăia bolnăvicioşi.

Uf, am trecut cu brio nivelul ăsta, la nivelul doi aduce vorba de vaccinuri. Mult controversatele vaccinuri la bebeluşi şi preşcolari. Nu care cumva sunt vreuna de-aia nu e acord cu vaccinurile? Dar semnez dacă nu sunt de acord? Şi totuşi,trebuie să fiu de acord. Însă are el două mămici care nu fac vaccinurile copiilor şi îl ţin aşa suspendat , că nu vor nici să îi semneze că sunt contra şi nici nu vor să înţepe pruncii. L-am potolit repede, i-am zis că ne uităm pe carnetul de vaccinuri şi găsim noi o soluţie şi că îi semnez de o fi cazul, că nu am venit să îi fac probleme doar.

End of interview, îmi dă documentele necesare de completat urmând să îi aduc fişele noastre. Înainte să mă ridic de pe scaun,îi zic: „Totuşi,eu nu vă garantez că niciunul dintre ei nu o să se îmbolnăvească vreodată!”

Citește mai mult pe mamidetrei.wordpress.com!

Foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!