Sari la conținut

Gata pentru grădiniță? 5 lucruri pe care copilul ar trebui să le învețe, înainte de a merge la grădiniță

Au mai rămas câteva zile până ce grădinițele și școlile se vor deschide. Mulți părinți își pregătesc micuții pentru a-i trimite la grădiniță și vor să-i îndrume și să-i învețe lucrurile elementare, înainte de a merge într-un colectiv unde se află mai mulți copii.

Cum îți poți pregăti copilul înainte de a merge la grădiniță și ce abilități ar trebui ca el să-și dezvolte?

Înainte de a merge la grădiniță, un copil mic ar trebui să știe câteva lucruri elementare, precum:

Copilul trebuie să învețe cum să-și lege șireturile

Acest lucru nu este atât de greu precum pare. Lasă copilul să exerseze asta de câteva ori. În cele din urmă va învăța cum să-și lege singur șireturile. Fii răbdătoare cu puiul tău și oferă-i timpul suficient pentru a exersa acest lucru. Chiar dacă sunteți pe grabă, nu-i lega tu șireturile copilului. Lasă-l pe el să-și lege singur șireturile.

Să știe să deschidă o sticlă cu apă

Da, poate sună ciudat acest lucru, însă există mulți copii de 5-6 ani care nu știu cum se desface o sticlă de apă și asta pentru că nu i-a învățat nimeni cum să facă acest lucru. Învață copilul cum se deschide o sticlă de apă, cum să deschidă o pungă de biscuiți, de gustări, etc. Este important să îți înveți copilul să fie independent și să nu ceară ajutorul educatoarei pentru cele mai simple lucruri.

Să știe să folosească baia, să se spele pe mâini și să se încheie la pantaloni

Dacă micuțului tău îi este greu să-și încheie nasturii de la pantaloni, atunci ia în considerare să-i oferi o altă pereche de pantaloni care este mai ușor de închis. Majoritatea copiilor nu vor să iasă în fața colegilor pentru a-i cere educatoarei să-i încheie nasturii de la pantaloni. Exersează cu copilul acest lucru pentru a evita să-l faci să se simtă jenat.

Să învețe să ceară ajutor atunci când are nevoie

Gândește-te că puiul tău își rupe, din greșeală, creionul. Va ști că trebuie să ridice mâna și să ceară un alt creion? Sau va sta pe scaun, fără să facă nimic, pentru că nu știe că trebuie să-și poarte singur de grijă? Învață-ți copilul să ceară ajutor atunci când are nevoie de ceva, pentru că nu o va face nimeni pentru el. Amintește-ți că trebuie să-ți crești copilul pentru a deveni un adult responsabil.

Să-și cunoască numele complet și adresa unde locuiește

Învață-ți copilul să-și rețină numele complet și adresa unde locuiește. Aceste informații sunt extrem de importante. Dacă micuțului îi este dificil să țină minte aceste lucruri, pune-i un bilețel în rucsacul pentru grădiniță în care să notezi aceste informații.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!