Sari la conținut

Grădinţa se mută la mall, pentru copiii din Capitală. Care este motivul şi pentru cât timp

Grădinițele vor fi relocate, rând pe rând, în Grand Arena Mall. Copiii vor învăța în mall pe toată durata în care se vor derula lucrări de consolidare și modernizare în grădinițele lor, anunță Primăria Sectorului 4, care va investi aproximativ 2.000.000 de lei în amenajarea unor spații pentru copii în incinta mall-ului.

Decizia a fost luată în baza unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4 care a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, încheierea unui contract de către Direcția de Administrare a Unităților de învățământ (D.A.U.I.) pentru închirierea a 3.200 de metri pătrați în Centrul Comercial Grand Arena Berceni. Spațiul ce urmează să fie amenajat astfel încât copiii și cadrele didactice să beneficieze de condiții pentru educație va fi închiriat pentru o perioadă de 6 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 3 ani.

"Spațiul va fi utilizat și amenajat, astfel încât să permită funcționarea temporară a unităților de învățământ pe perioadă în care se vor desfășura lucrările de modernizare și consolidare. Urmare a negocierilor cu proprietarul centrului comercial, D.A.U.I. Sector 4 va beneficia de o perioadă de grație de 27 de luni, în care nu datorează chiria, urmând să achite chirie doar pentru restul de 45 de luni.

Având în vedere perioadele de grație în care D.A.U.I. Sector 4 nu va plăti chiria, prețul real la expirarea duratei contractului de 6 ani va fi de 5,20 euro/mp/luna fără TVA, fiind un raport contractual avantajos, ținând seama de necesitățile și obiectul contractului", se arată în hotărârea Consiliului Local care a avizat inclusiv forma contractului de închiriere. 

Documentul a fost adoptat fără niciun vot "împotrivă", înregistrându-se doar 3 abțineri. În sectorul 4 nu s-a mai investit în modernizarea și reabilitarea unităților de învățământ de 28 de ani. Grădinițele din sector care vor fi reabilitate și consolidate sunt în număr de 18, iar pentru a nu se pierde fondurile atrase lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor. 

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!