Sari la conținut

Greva se suspendă. Ce spun sindicaliștii

Sindicatele din Educație anunță suspendarea grevei generale, condiționat de creșterea salariului de bază al profesorului debutant la nivelul salariului mediu brut pe economie și de acordarea imediată a unei creșteri salariale de jumătate din cuantumul ce va fi prevăzut în noua lege a salarizării.

Sindicaliștii din Învățământ au decis suspendării grevei generale, în urma consultărilor cu profesorii. Într-un mesaj postat pe Facebook, aceștia anunță:

”Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale”.

Sindicaliștii condiționează suspendarea grevei de adoptarea de către guvern prin OUG a următoarelor prevederi:

•    principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23 % din maximul grilei de salarizare din sistemul public;
•    acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

Cele două sindicate precizează că ”în situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată”. (...) Citește mai mult pe www.biziday.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!