Sari la conținut

Gripa, VSR, SARS-CoV-2 și minivacanța de 1 Decembrie. Recomandările medicului pediatru

Având în vedere ca ne apropiem de minivacanța de 1 Decembrie, iar sezonul rece s-a instalat în toată țara, trebuie să acordăm o importanță sporită stării de sănătate ale întregii familii. În contexul apariției virusurilor respiratorii în comunitate, medicul pediatru Mihai Craiu vine cu câteva recomandări pentru părinți.

“Pentru că ne apropiem de o perioadă cu minivacanță, ar trebui să știm că aceste virusuri au incubație foarte scurtă. Chiar și SARS-CoV-2, în ultimele sale variante, a ajuns pe la 3 zile. Adică vineri ai stat în aceeași cameră (riscul este mai mare in camere neventilate și aglomerate) cu un bolnav și luni deja ai semne de boală.

Copiii prezentați la Urgențe în INSMC au început să aibă teste pozitive de gripă. Iar VSR și COVID-19 am tot diagnosticat în ultima lună... Mult mai multe cazuri decât în Septembrie-Octombrie 2023.

Mulți copii care au fost diagnosticați recent cu dublă sau triplă coinfecție virală nu sunt mult mai bolnavi decât cei infectați cu un singur virus.
DAR pot "oferi" cu multă generozitate un astfel de virus celor dragi, alături de care stau în casă sau la care merg în vizită”, a scris medicul pe pagina lui de Facebook.

Medicul concluzionează, spunând: “Vă rog mult să aveți grijă de vizitele la bunici sau la alte rude cu sistem imun fragil. Aceștia ar trebui să facă vaccin antigripal, mai ales că este mult mai ușor, din punct de vedere administrativ, de anul acesta. Și nu uitați de mască dacă are copilul semne de răceală atunci când vizitează bunicii.”
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!