Sari la conținut

Îi trimitem sau nu pe copii la concursurile şcolare?

Concursurile şcolare sunt o sursă inepuizabilă de discuţii în contradictoriu între părinţi, în special când copiii sunt în clasele mici. Pe lângă discuţiile pe care le cunosc personal, am văzut că şi în online extrem de mulţi părinţi se vaita de existenţa acestor concursuri.

O să las deoparte modul în care sunt organizate, dacă e ok sau nu să fie în şcoala precum şi modul în care sunt sau nu plătite, deoarece e vorba de o cu totul altă discuţie, care nu face subiectul acestui articol.

Ideea principală din acest articol este dacă îi trimitem sau nu pe copii la concursuri.

Ce vreau să menţionez din start este că aceste concursuri nu sunt obligatorii, deci toate plângerile din online nu cred că îşi au rostul. Dacă un părinte nu vrea să-şi trimită copilul la un concurs, e liber să aleagă această opţiune. Până la urmă, concursurile sunt pentru părinţii care au aşteptări, care îşi doresc rezultate indiferent de natura acestora.

Există părinţi care îşi doresc rezultate academice, respectiv punctaje mari şi clasificări la etapele următoare, şi există părinţi (printre care mă număr şi eu), care îşi trimit copiii la aceste concursuri doar pentru experienţa participării şi acomodarea cu atmosfera de concurs.

 

(…)

Citește mai mult pe meseriadeparinte.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!