Sari la conținut

Important! Cine trebuie să elibereze “Avizul epidemiologic pentru (re)intrarea în colectivitate”?

Când fetele erau la grădiniţă, după fiecare vacanţă, ni se cerea aviz epidemiologic pentru intrarea în colectivitate. Discutând şi cu prietenele mele, am aflat că fiecare grădiniţă cere ce vrea, începând cu o adeverinţă medicală generală şi terminând cu analize complete de sânge, cu exudat faringian, cu carnetul de vaccinări şi examen coproparazitologic.

Era nebunie în cabinetele medicilor de familie, însă într-un final, când eu mă îndreptăm cu fetele spre şcoală, am aflat că toate aceste documente se pot elibera contra cost, la orice medic pediatru. Foarte mulţi părinţi apelau la această metodă pentru a evita cozile şi timpul pierdut.

La şcoală, lucrurile sunt puţin mai simple. Uneori se cere câte o adeverinţă, alteori doar un aviz, dar dacă părinţii protestează şi susţin că e un abuz din partea şcolii, atunci se renunţă la orice solicitare.

Medicii de familie la rândul lor protestează, susţin că nu e treaba lor să elibereze aceste adeverinţe şi avize. De multe ori mi s-a spus în cabinetul medical că mi se face o favoare şi am auzit la mai mulţi părinţi că s-au confruntat cu aceeaşi situaţie.

Din fericire, zilele astea am primit un comunicat oficial transmis de “Patronatul Medicilor de Familie şi Bucureşti şi Ilfov” şi “Asociaţia Medicilor de Familie Bucuresti - Ilfov”.

(...)

Citeşte mai mult pe meseriadeparinte.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!