Sari la conținut

Importanța vitaminei D, în lupta cu COVID-19

Vitaminele sunt o parte foarte importantă din dieta sănătoasă a copilului, cat și a adultului. Vitamina D oferă multe beneficii pentru sănătatea micuțului tău, mai ales în contexul actual de pandemie.

Un nou studiu din cadrul Universității din Boston arată că un nivel suficient de vitamina D în organism poate preveni deteriorarea stării pacienților infectați cu COVID-19.

► Citeşte şi: Beneficiile vitaminei D pentru sănătatea copiilor

„Acest studiu oferă dovezi directe că suficienţa vitaminei D poate reduce complicaţiile, inclusiv furtuna de citokine şi, în cele din urmă, poate evita moartea din cauza COVID-19”, a spus Michael F. Holick, profesor de medicină, fiziologie şi biofizică la Facultatea de Medicină a Universităţii din Boston.

Conform experților americani, vitamina D întărește sistemul imunitar care răspunde adecvat la invazia agenților patogeni bacterieni și virali.

„Acest efect benefic asupra sistemului imunitar poate reduce riscul de a dobândi o infecţie virală, inclusiv gripa sezonieră sau COVID-19 care poate pune în pericol viaţa pacienţilor. (...) Persoanele care nu au suficiente depozite de vitamina D au mult mai mari şanse de a se îmbolnăvi grav. Aceşti pacienţi pot dezvolta septicemie sau pot ajunge chiar şi la deces dacă au contractat noul coronavirus. Deoarece deficienţa de vitamina D este frecventă la persoanele cu alte boli care cresc riscul în cazul unei infecţii cu coronavirus, este imposibil de spus cu exactitate câte vieţi ar fi salvate dacă toţi am primi doza zilnică de vitamina D”, au precizat cercetătorii de la Universitatea din Boston.

► Citeşte şi: Vitamina D pentru oase puternice

Pe parcursul studiului au fost verificate și măsurate nivelurile de vitamina D la 235 de pacienți infectați cu COVID-19 și care erau internați în spital. Aceștia au fost monitorizați pentru a vedea severitatea infecției, dacă au dificultăți de respirație și dacă au reușit să depășească boala.

Acesta este al doilea studiu efectuat care demonstrează eficacitatea vitaminei D în lupta cu coronavirus.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!