Sari la conținut

Încep testele de vaccin anti COVID-19 la copii

Un studiu al vaccinului anti COVID-19, Oxford-AstraZeneca, urmează să înceapă în cursul acestei luni, pentru a vedea cât de bine funcționează la copii.

Studiul va analiza răspunsul imun pentru 240 de voluntari, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Cercetătorii caută copii care locuiesc în apropierea unuia dintre cele patru locuri de studiu - Universitatea din Oxford, Spitalul Universitar St. George, Londra, Spitalul Universitar din Southampton și Spitalul Regal Bristol pentru Copii.

► Citeşte şi: Ar trebui copiii să facă vaccinul împotriva COVID-19?

Aproximativ 300 de copii vor fi implicați în proces, 60 primind un vaccin împotriva meningitei și 240 împotriva COVID-19.
Andrew Pollard de la Universitatea din Oxford a spus: „Deși majoritatea copiilor sunt relativ neafectați de coronavirus, este puțin probabil să aibă simptome severe, dar este important să obțină răspunsul imun la vaccin”.

Aceste noi studii vor extinde înțelegerea noastră asupra controlului Sars-Cov-2 la grupele de vârstă mai tinere.

► Citeşte şi: Vaccinarea copiilor în 2021 – schema de vaccinare și recuperarea vaccinurilor amânate

Profesorul Jonathan Van-Tam, ofițer medical adjunct al Angliei, a declarat pentru ITV News că cercetătorii analizează dezvoltarea de vaccinuri pentru copii, care ar putea fi autorizate până la sfârșitul acestui an. El a spus că „majoritatea producătorilor importanți încep să-și îndrepte atenția” asupra licențierii vaccinurilor pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani și că „mai mulți care sunt în curs de desfășurare se uită la grupul de adolescenți”, ceea ce face „perfect posibil” că ar putea exista vaccin pentru copii până la sfârșitul anului.

► Citeşte şi: Când pot fi copiii vaccinați împotriva COVID-19? 5 întrebări pe care și le pun părinții

Doi dintre ceilalți producători de vaccin ]mpotriva COVID-19 - Pfizer și Moderna - au început studii pe adolescenți și sunt așteptați să raporteze rezultatele în următoarele câteva luni.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!