Sari la conținut

Ingredientele unei copilării fericite

În ultimul episod din “Tată-n 5 minute” pe care-l puteți urmări aici, Cătălin Rusu dă niște răspunsuri extrem de interesante și de personale. Printre ele, la întrebarea mea Care crezi că sunt cele 3 lucruri care nu ar trebui să lipsească din viața niciunui copil?, el răspunde așa:
– Multă iubire și atenție, reguli și încurajare.


Apoi discuția continuă, detaliind amândoi importanța celor trei. Privind video-ul la câteva zile după ce l-am înregistrat, mi s-a părut și mai valoroasă afirmația lui, căci se prea poate ca cele trei ingrediente să fie soluția către o copilărie fericită pentru fiecare copil.

Citește și: Fericirea copilului tău depinde de afecțiunea pe care i-o oferi

Cu toții “alergăm” în această viață după iubire și atenție, deci cum să nu fie asta valabil (sau, de fapt, e cu atât mai valabil) în cazul copiilor? Sunt convins că părinții noștri ne-au iubit la fel de mult ca și noi pe copiii noștri. Dar, probabil ca și părinții lor, nu au știut cum să ne arate iubirea asta. Sau au făcut-o prea rar. Sau au făcut-o cu prea multă măsură, gândindu-se că “ce-i prea mult, strică” și că dacă vom simți că ei ne iubesc oricum am fi noi, nu ne-am mai strădui să fim buni. Să fim mereu și mereu suficienți de buni. Și am ajuns adulți iar cei mai norocoși dintre noi am descoperit că atunci când ne simțim iubiți și apreciați, când ni se spune des că suntem minunați, că suntem numai buni de iubit, că merităm toată iubirea din lume, abia atunci am început să înflorim, să ne dezvoltăm, să căpătăm încredere în noi și să ne atingem potențialul, oricare ar fi acela.

(...)

Citește mai mult pe celmaibuntata.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!