Sari la conținut

Îți mulțumesc că ai avut răbdare cu mine, să învăț să fiu mamă pentru amândoi

Te văd. Alergi prin casă, ca o bulgăre plin de energie, fără pantaloni, în timp ce-ți țin frățiorul mai mic în brațe. Începi să-mi spui o poveste despre șerpi, rachete și sandwichuri cu unt de arahide și mintea mea se duce cu totul în altă parte.

Încep să mă gândesc cum, în urmă cu câteva săptămâni, tu și cu mine eram cei mai buni și prieteni. Eram inseparabili. Am alergat împreună și ne-am jucat jocurile cu cursele de mașini.

► Citește și: Te iubesc pentru că ești al meu! Atât

Apoi l-am adus acasă pe fratele tău, un băiețel minunat ca tine, perfect și dulce de care m-am îndrăgostit pe loc – așa cum făcusem și cu tine când te-ai născut. Dar, pentru tine, el este probabil un mic extraterestru care țipă și care tocmai a apărut în casa noastră pentru a acapara toată atenția. Și încă încerci să-ți dai seama de ce ar trebui să-l iubesti pe acest pui de om.

Așa că stau și mă învinovățesc de faptul că te las să te joci singur, ceea ce tu nu făceai niciodată. Mereu ne jucam împreună.

Uneori, simt că tot ce ți-am spus în ultima vreme au fost doar cuvintele: „Așteaptă puțin. Acum trebuie să-ți hrănesc frățiorul”, „Imediat”, „Nu chiar acum”, „Poate mai târziu”.

Toate aceste sentimente nu mă fac să mă simt deloc bine. Indiferent de ce fac, neglijez pe unul dintre voi. Vezi tu, când s-a născut fratele tău, inima mea nu s-a împărțit în două, ci s-a dublat. Dar brațele, poala și timpul meu? Nimic dintre ele nu s-a dublat.

► Citește și: Fericirea copilului tău depinde de afecțiunea pe care i-o oferi

Mi-aș dori să existe o modalitate de a mă clona astfel încât să vă pot oferi fiecăruia 100% din timpul meu.

Te arunci în brațele mele, lovindu-l pe fratele tău în căpșor cu genunchiul și amândoi începeți să plângeți. Iar eu... eu respir adânc și vă strâng pe amândoi la piept.

► Citește și: M-am învățat cu ei în brațe

În cele din urmă, ziua noastră se apropie de sfârșit, soarele apune și totul devine mai liniștit. Stau în tăcere și îl hrănesc pe fratele tău și la fel cum am făcut dintotdeaua, îmi amintesc toate momentele noastre petrecute împreună.

Ziua de astăzi s-ar putea să fi fost lungă și destul de grea, dar a fost perfectă. Și asta pentru că mi-am petrecut-o alături de voi.

► Citește și: Nu vei ști niciodată, copilul meu...

Astăzi am fost cel mai bun prieten al tău și când am încercat să-ți spun să aș fi putut să-ți fiu cea mai bună prietenă, ai plâns. Așa că, în cele din urmă, azi am fost cel mai bun prieten.

Astăzi  am fost supereroul tău și cel mai drag prieten.

Astăzi am fost cel mai bun prieten și de câteva luni de zile nu ai mai lăsat să treacă 15 minute fără să te asiguri că eu știu asta.

Astăzi chiar mi-ai spus că sunt cea mai bună pizza a ta. Și asta înseamnă totul.

Astăzi m-ai iubit mult, indiferent de lipsa de atenție pe care ți-am acordat-o. M-ai iubit deși am uitat să te spăl pe dinți și te-am făcut să aștepți 76 de ore pentru a-ți aduce laptele și, cu toate astea, nu ai alergat supărat prin casă, așa cum credeam că vei face.

Astăzi m-ai iubit când mi-am pierdut răbdarea, când te-am pus la somn la 18:30 și nu am reușit să te duc în parc.  Astăzi, la fel ca ieri, m-ai iubit pentru toate eșecurile mele.  Pentru tine, am fost cea mai bună dintre tot ce este în jurul tău.

Îți mulțumesc din toată inima pentru iubirea ta necondiționată pe care mi-ai oferit-o până acum.
Și ca să știi... și tu ești cea mai bună pizza a mea. Pentru totdeauna.

► Citește și: Adevăruri pe care numai mamele de băieți au voie să le audă

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!