Sari la conținut

Adevăruri pe care numai mamele de băieți au voie să le audă

Sunt mamă de trei. Trei băieți și... zero fete. Mi-am auzit atât de des întrebarea: faci până iese fată?, încât uneori credeam că pur și simplu capul îmi va exploda. Nu, nu fac până iese fată. Sunt cea mai împlinită mamă din lume și nu am mers mai departe pentru al doilea sau pentru al treilea cu scopul de a-l face fată. Este perfect așa

Ba chiar mi-a spus o mamă de doi băieți, la un moment dat: nu mai fac unul, că o sa ajung și eu ca tine. Aaaa, chiar și educatoarea mezinului m-a compătimit într-o zi: Trei băieți?! Norocoasa de tine!!! Ca să nu mai zic de celebra Vei fi soacra cu trei nurori. Serios?!

Ești mamă de băiat? Unul, doi, trei, cinci?! Să îți spun un secret:

Ești prima și marea iubire a lor. Și așa va fi mereu – Îi iubești și te iubesc într-un mod inimaginabil de frumos și de pur. Sora mea mă invidiază de fiecare dată când vede cum se joacă mezinul în părul meu și cum uneori intră toți trei cu flori pe ușă. Îmi învăț băieții să iubească femeia și să o aprecieze pentru tot ceea ce face, iar asta nu poate fi decât minunat!

Ești prototipul lor feminin – Dacă i-ai făcut să te iubească și să te aprecieze, atunci te vor căuta în toate femeile. Să fie îngrijite ca tine, grijulii ca tine, iubitoare, calde, blânde și hotărâte deopotrivă. Ce poate fi mai frumos?!

Vor fi momente în care ți-ai dori o fată – Și te vei întreba cum ar fi ea. Cu cine ar semăna? Dacă ar fi mai apropiată de tine? Așa este, vom fi întotdeauna curioși cum arată drumurile pe care nu am pășit. Dar... va trece! Îți promit!

și îți vei da sema că...

Tu nu vei avea parte de dramele feminine – Știi bine, noi, femeile, ne plângem că ni se pare... că el a zis.... și ea a făcut... dar dacă... și eu ce fac singură? Vestea bună? Tu nu vei avea parte de astfel de drame. Au și băieții dramele lor, dar le rezolvă la un meci de fotbal, trăgând de 2-3 ori mai tare în poartă.

Să fii mamă de băiat ți se potrivește de minune – Mi-a luat și mie ceva timp până am realizat acest lucru. La un moment dat, fratele cel mare chiar mi-a spus: mami, mi-ar fi plăcut să ai și o fată. Ar fi venit cu tine la unghii și la păr, ca să nu mai mergi singură. Știi ce mi-am spus atunci? Ba bine că nu am, că simt nevoia să mai stau și singură...

Băieții sunt (cumva) mai în siguranță – Băiatul meu cel mare are 13 ani, iar zilele trecute a plecat singur cu Uber în partea cealaltă a orașului. Nu spun că nu mi-am făcut griji până am primit vești că a ajuns bine, dar dacă era fată nu garantez că aș fi lăsat-o să plece sigură. Desigur, și băieții pot fi în pericol, dar cred că știm toate câte gânduri își face o mamă de fată. Chiar dacă nu am fost acolo...

► Citește și Cele mai bune motive pentru care spunem că e minunat să fii mamă de băieţi

Mereu vor fi băiețeii tăi – Pacea care îți inundă sufletul, când îi vezi dormind? Bifat. Sentimentul că au nevoie de protecția ta? Bifat. Impulsul de a-i pupa de dimineață, de seară, de prânz și de alte 10 ori pe zi? Bifat! Ce contează că deja pantofii lor de la ușă sunt cu trei numere mai mari decât atât? Băieții tăi vor fi dintotdeauna băieții tăi.

Acceptă provocarea – Să crești băieți buni este o provocare. Băieți gentili, buni la suflet și grijulii. Care să se poarte frumos mai ales cu femeile și cu copiii. Bărbați care vor fi soți devotați. Iubitori. Toate acestea sunt responsabilități uriașe, dar și oportunități uimitoare. Bucură-te de ele și culege-ți meritele. 

► Citește și Mama de fetita vs mama de baietel

Sursa foto
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!