Sari la conținut

Cele mai bune motive pentru care spunem că e minunat să fii mamă de băieţi

Şi dacă iese tot băiat, ce faci?” – aude din toate părţile o mămică de băiat care tocmai a aflat că este gravidă pentru a doua oară. La primul copil, lumea e în general de acord cu tine: orice ar fi… sănătos să fie. La al doilea, însă… “păcat de tine că nu eşti în stare să-i faci pereche primulu”i. Să te ferească Dumnezeu să ajungi în situaţia asta, că parcă şi vezi compasiunea în ochii celor din jur. Variantele cu două fete, doi băieţi sunt întotdeana greu acceptate.

Noi spunem că, oricum ar fi, e minunat să fii mamă - de 10 fete, de 10 băieţi, nici nu contează! Mamă să fii, că fericirea vine îmbracată în suflet de copil.

Să îţi spunem, acum, care sunt motivele pentru care credem că e minunată viaţa de mamă de (cel puţin) doi băieţi:

Chiar dacă au acelaşi sex, sunt total diferiţi – A avea doi băieţi mi-a dat şansa să realizez cât de diferiţi suntem noi, ca oameni: acelaşi sex, născuţi din aceeaşi părinţi, şi totuşi atât de diferiţi - este ceea ce pot spune despre copiii mei. În timp ce fratele cel mare mă uimeşte cu bunătatea lui, cu altruismul, cu ataşamentul faţă de mine, cel mic mă lasă fără cuvinte când îmi arată cât de creativ poate fi, cât de plin de energie, cât de curios şi de amuzant (şi credeţi-mă, ştiu ce spun! – nu este doar vârsta).

E bine să fii părintele unor copii diferiţi de tine – Sunt mamă, am fost un copil cuminte, o fetiţă ascultătoare şi o adolescentă cum multe mame şi-ar dori să aibă, iar a fi mamă de băieţi îmi arată o cu totul altă perspectivă a lumii. Cu ajutorul lor, văd lumea prin ochi de băiat, înţeleg mai bine reacţiile şi comportamentelor bărbaţilor din jurul meu. Descopăr lumea altfel, pentru că sunt plini de energie, iubesc alte lucruri şi mă învaţă şi pe mine să îndrăgesc obiecte şi activităţi de existenţa cărora parcă nici nu eram conştientă.

Băieţii pot avea totul – Nu mă înţelegeţi greşit, sunt o feministă care a luptat cot la cot cu bărbaţii pentru o poziţie de vârf în companie, care crede cu tărie în egalitatea dintre sexe şi în drepturile femeilor de a se comporta exact aşa cum simt. Dar nu pot să neg că femeilor încă le este greu în lumea asta în care vocea bărbatului se aude mai puternic. Mă bucur când mă uit la băieţii mei şi văd doi bărbaţi care nu vor fi daţi la o parte doar pentru că s-au născut cu alt organ sexual decât cel apreciat pentru un anumit domeniu.

Bărbaţii sunt mai obiectivi – La femei majoritatea experienţelor se rezumă la emoţii: “m-ai făcut să mă simt aşa… “, “mi-a părut rău că…”. La bărbaţi, totul este mai simplu: “ai făcut asta… deci vom proceda aşa… “, “Am greşit, voi vedea cum voi rezolva problema”. Nu mă înţelege greşit, cred că este minunat să ai o fată, dar mă bucură gândul că nu va trebui să ghicesc problemele prin care trec copiii mei: mi le vor spune clar şi răspicat şi vom încerca să găsim împreună soluţii.

Băieţii îşi iubesc mamele într-un mod special – Pentru băieţi, mamele sunt prima lor dragoste. Ştiu că sunt prima femeie din viaţa lor căreia îi vor aduce flori, căreia îi vor spune că o iubesc şi alături de care vor trăi pentru destul de mult timp sub acelaşi acoperiş. Prin mine, vor învăţa cum să se comporte cu fetele din vieţile lor, cum să se aplece asupra nevoilor lor, cum să le arate ce simt. Şi mai e ceva: se spune că băieţii îşi aleg partenerele după chipul mamelor lor.

E mult mai uşor să ieşi de casă – Fără păr împletit, fără gentuţe, fără rochiţe asortate. La băieţi, e mult mai simplu: blugişorii, tricoul, tenişii şi… outfitul e gata!!

Foarte puţine fete se văd devenind mame de băieţi, dar… iată-ne aici, astăzi!

Oricum ar fi, dragi mămici, orice aţi ţinut în burtică – numai fetiţe, numai băieţei – ştim că sunteţi cele mai împlinite mămici din lume şi că vă iubiţi copiii până la sufocare! Şi aşa şi trebuie să fie…

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!