Sari la conținut

Joaca cu păpușile încurajează copilul să vorbească despre sentimente și emoții, conform unui nou studiu

Un nou studiu a descoperit că joaca cu păpușile poate încuraja copiii să vorbească atât despre sentimentele și gândurile lor, cât și despre sentimentele celor din jur.

Jocul este foarte important pentru copii și este vital pentru creșterea și dezvoltarea lor. Copiii învață prin joc; fie că este vorba de jocul în echipă sau jocul individual, există întotdeauna ceva de învățat din această activitate.

Joaca cu păpușile a fost întotdeauna considerată importantă, atât pentru fete, cât și pentru băieți, dar acum există și mai multe motive pentru a-ți încuraja copilul să se joace cu păpușile. Acest studiu s-a concentrat pe ceea ce spun cei mici, în timp ce se joacă cu păpușile.

Cercetătorii au descoperit că micuții vorbeau mai mult despre gândurile și sentimentele altora atunci când se jucau cu păpușile, decât atunci când se jucau pe dispozitivele media. Acest limbaj le permite copiilor să exerseze unele abilități sociale pe care le pot folosi atunci când vorbesc cu oamenii din jurul lor. De asemenea, joaca cu păpușile poate fi benefică pentru dezvoltarea lor emoțională generală.

Dr. Sarah Gerson a fost autorul principal al studiului și a declarat că atunci când copiii se joacă cu păpușile, ei creează lumi imaginare.

Când cei mici se joacă cu păpușile, ei inventează scenarii, iar unele dintre acestea pot însemna că păpușa lor începe să experimenteze sentimente și emoții precum tristețe, fericire și furie.

Acest lucru poate ajuta copiii să conștientizeze ce emoții și trăiri au și, de asemenea, îi poate învăța să le pese de sentimentele celorlalți și cum să empatizeze cu oamenii.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!