Sari la conținut

Lăudăm copiii pentru inteligența lor sau pentru efortul depus? Care este relația dintre motivație și limbaj

Dr. Carol Dweck, este psiholog social la Stanford și a petrecut ultimii treizeci de ani studiind motivația. Și-a croit o cale impresionant de variată în domeniu, începând cu motivația animală și trecând la creaturi mai complexe, mai ales elevi de școală elementară și de liceu.

Unele dintre cele mai impresionante cercetări implică relația dintre motivație și limbaj.
 
 — Lăsați de capul nostru, ne ducem viața într-o mentalitate destul de stabilă, spune ea. Dar când primim un indiciu clar, un mesaj care trimite o scânteie, atunci, bam, reacționăm imediat. 
 

 Fenomenul bam poate fi cel mai bine observat într-o serie de experimente pe care le-a efectuat cu patru sute de copii newyorkezi de clasă a cincea. Studiul era o versiune științifică a basmului „Printesa și mazarea”. Scopul studiului era să se vadă cât de mult poate un semnal minuscul – o singură propoziție de laudă – să afecteze performanța și efortul și ce fel de semnal este cel mai eficient. 
 

Mai întâi, Dweck i-a dat fiecărui copil un test care constă în enigme ușoare. După aceea, cercetătoarea le-a adus la cunoștință rezultatele, adăugând câte o propoziție scurtă de laudă.

(...)

Citește mai mult pe meseriadeparinte.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!