Sari la conținut

Lupta cu obezitatea infantilă: expunerea dulciurilor la casele de marcat va fi interzisă

Expunerea dulciurilor în apropierea caselor de marcat, precum şi vânzarea acestora la promoţii de tipul 2 la preţ de 1, vor fi interzise în Marea Britanie, în urma unei campanii împotriva obezităţii infantile.

Locul în care alegem să poziţionăm produsele în supermarket, precum şi promoţiile făcute acestora, sunt factori de decizie importanţi în ceea ce priveşte decizia de cumpărare. Şi mai rău de atât este faptul că dulciurile sunt poziţionate chiar la casele de marcat, astfel încât clientul să aibă mai mult timp să le observe şi să se hotărască asupra achiziţionării lor, apare în raportul citat de The Independent.

Mai mult, guvernul pregăteşte o lege prin care reclamele la dulciuri şi la junk food pe posturile TV destinate copiilor să fie interzise, înainte de ora 21.
Cercetările arată că aproape jumătate dintre reclamele vizionate de copii fac referire la dulciuri sau la produse de tip junk food.

Citeşte şi Obezitatea se instaleaza la 5 ani

Din păcate, în ceea ce priveşte obezitatea infantila, lucrurile stau mai rău în România, decât în Marea Britanie. Ţara noastră ocupă locul doi în Europa la obezitate infantile, principalele cauze care o declanşează fiind:

-   alimentația nesănătoasă, însoțită de obiceiuri alimentare nepotivite: copilul mănâncă într-un mod dezechilibrat, ronțăie și se îmbibă, acest lucru semănând adesea cu obiceiurile alimentare rele ale părinților săi.
 
-   lipsa de activitate fizică: factorul cel mai incriminat pentru sporirea obezității infantile este scăderea activității fizice prin diminuarea jocurilor de exterior în favoarea televizorului, computerului și a consolelor de jocuri.
 
-   atitudinea părinților, care asociază kilogramele în plus ale copilului cu o sănătate de aur, continuând să-și satisfacă punctul de vedere și să-și atenueze stresul, printr-un consum excesiv de dulciuri pentru copil.
 
Din păcate, obezitatea reprezintă un risc imediat și viitor pentru copil în raport cu suferința fizică (diabet, probelme respiratorii, hipertensiune arterială), dar mai ales în raport cu suferința psihologică (respingere, bătaie de joc).

  Sursa foto: Getty Images

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!