Sari la conținut

Mărțișorul nu e șpagă. E un semn de recunoștință prin care copilul învață să își arate aprecierea

Vine din nou acea perioadă a anului în care grupul de Whatsapp de părinți de la grădi/școală se înroșește de la prea multe opinii. Ce se întâmplă!? Se apropie primăvara, sezonul în care, în timp ce ne bucurăm de soare și de florile care abundă în orice colț de stradă, dezbatem dacă și cât merită să primească cei care ne educă micuții, cât timp noi suntem la serviciu.

Liniște în grup. Cineva îndrăznește să scoată capul și întreabă încetișor: Punem bani pentru cadou, de 1/8 martie, ce ziceți?

Și se dezlănțuie Jihadul! Momentul în care vin Nu-uri și Da-uri din toate părțile, cu diverse argumente mai mult sau mai puțin solide. Evident, Nu-urile au în spate argumentul conform cărora cadrele didactice sunt plătite și ce facem noi se poate numi mită, în timp ce Da-urile întăresc ideea că un simplu gest de recunoștință este binevenit, la început de primăvară.

Citește și 1 Martie! Cele mai frumoase flori din lume și asemănările dintre ele și mame

Dar, după ce, în sfârșit, se stabilește că DA, luăm o mică atenție, începe cu adevărat furtuna – apare dezbaterea cu privire la cât: 100 de lei? Prea mulți bani! Ce facem cu 2000 lei pentru două educatoare, o îngrijitoare și medic? 50 lei? Păi nu ne ajung prea bine nici de flori!  Și uite așa țiuie 3 zile și 3 nopți telefonul, de mai bine pui grupul pe mute și dai cu seen doar la concluzii – pentru a te îngriji de propria-ți sănătate!

În ceea ce mă privește, am fost dintotdeauna de acord cu a dărui, la început de martie. Că e vorba de mamă, prietene, persoane dragi – o floare dăruită chiar poate face primăvară atât în sufletul celui care oferă, cât și în a celui care primește. Și da, după mine, mărțișorul nu e șpagă! Mărțișorul e iubire, apreciere, recunoștință, bucurie! Mărțișorul se oferă și se primește din inimă, căci cum altfel să primești în viața ta soarele, verdele crud și optimismul, dacă nu dăruind?

Cu ce nu sunt de acord? Cu a dărui individual. Cu competiția: eu am luat mai mult, mai scump, mai strălucitor, mai special, mai fistichiu. Și asta pentru că, pe de o parte, mi se pare că jignești omul care primește, arătându-i că te aștepți să aibă mai multă grijă de copilul tău, iar pe de altă parte dezvălui acea parte din tine care crede că poate cumpăra orice, dacă are suficiente posibilități financiare.

Vine luna lui martie! Mi-aș dori să nu uităm să dăruim din inimă lucruri simple, naturale, exact așa cum este și primăvara: frumoasă prin simplitatea și prin dărnicia ei!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!