Sari la conținut

Mesajul mamei pentru femeia care i-a numit copilaşul bolnav “respingător”

Vezi gGalerie foto

O zi obişnuită la cumpărături s-a transformat într-o experienţă îngrozitoare pentru mămica unui băieţel de doi anişori, care suferă de boala lui Hirschsprung.

Dallas Lynn şi băieţelul ei Jameus aşteptau la casa de marcat, pentru a-şi plăti produsele,  când lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată. Cel mic a vrut o îmbrăţişare de la mama sa, iar ea, ca orice mamă, s-a aplecat să îl ia în braţe, ridicându-i din greşeală tricoul, gest care a revoltat peste măsură o femeie ce se afla lângă ea. Motivul? Îl aflăm din povestea femeii, care a fost expusă Facebook şi care a adunat peste 7000 de like-uri.

În seara aceasta, stăteam la coadă la casă, la ieşirea dintr-un magazin. Copilaşul meu în vârstă de doi anişori m-a rugat să îl iau în braţe, aşa că l-am ridicat, timp în care s-au văzut cele două punguliţe ataşate de stomacul lui. De regulă, am grijă să îi dau şi un body pe sub tricou, dar de data aceasta am plecat pe fugă şi nu am mai apucat.

Numai că lângă mine era o femeie mai bătrână, care a văzut totul şi nu s-a putut abţine: „Pentru numele lui Dumnezeu, de ce ai lăsa pe cineva să facă asta copilului tău?!”  - s-a grăbit ea să spună . M-am uitat înmărmurită la ea. Nu am apucat să spun nimic, aşa că ea a continuat şi a întrebat revoltată ce are copilul. I-am spus pe scurt că nu i s-a format colonul în întregime şi că are nevoie de asta. Nu i-am mai spus că suferă de boala lui Hirschsprung, pentru că rămăsesem îngheţată de la prima întrebare. La care ea a continuat: „Păi, îmi pare rău, dar arată respingător. Nu poţi să ai şi tu grijă să îi laşi tricoul în jos?” În acel moment mi-a venit să o iau de braţe, să o strâng cu putere şi să o întreb ce naiba e cu ea?! În schimb, am reuşit să îmi păstrez calmul, i-am urat noapte bună şi m-am mutat la altă coadă.

►Citeşte şi Terapie pentru copii: Cuvintele mamei și puterea lor magică   

Iar acum distribui această fotografie, ca să arăt lumii întregi că nu e nimic respingător la băiatul meu. Aplicatoarele de stomă sunt încă un subiect tabu, deşi mii de oameni din lumea întreagă trăiesc cu ele ataşate de corp. Poate că boala copilului meu e rară, dar aplicatoarele de stomă nu.

Aşa că iată câteva informaţii pentru cei mai puţin familiarizaţi cu această boală: aplicatoarele de stomă sunt nişte punguliţe ataşate de corp, care facilitează eliminarea materiilor fecale din corp. În cazul copilului meu, ambele punguliţe pleacă din colon, dar sunt şi cazuri în care se ataşează de intestinul subţire sau de vezica urinară. Dacă o astfel de viaţă mi-am dorit eu, pentru copilul meu? Categoric nu! Dar aceasta a fost singura lui şansă la viaţă. Când avea doar două săptămâni, colonul lui s-a rupt, răspândindu-i în corp o infecţie care aproape l-a omorât. Aşa că ceea ce vedeţi acum s-ar putea să stea lipit de el toată viaţă, iar datoria mea este să îl învăţ să se iubească aşa cum e, pe el şi pe cele două pungi care îl vor urmări toată viaţa.

Dacă ar fi fost un pic mai mare şi s-ar fi petrecut acest episod, cum credeţi că s-ar fi simţit băiatul meu?  Ce ar fi fost în sufletul lui?

Copilul meu nu este diferit de ceilalţi copii de vârsta lui. Râde, aleargă, se joacă, se bucură. Te uiţi la el şi nu îţi dai seama că până la cei doi anişori a trecut deja prin 20 de intervenţii chirurgicale. Te uiţi la el şi nu ştii nimic despre lupta lui şi despre luptele pe care la va duce toată viaţa. Te uiţi la el şi nu ştii nimic despre durere şi despre cele două irigări zilnice. Tu nu ştii că în fiecare zi un cateter este introdus în aplicatoarele de stomă, în încercarea de a face ca şi colonul lui să crească, să funcţioneze normal.

El este inima mea. E amuzant şi plin de energie. Este dulce, iubitor şi are sufletul bun.

V-aş ruga pe toţi să fiţi buni şi să vă alegeţi cu atenţie cuvintele, mai ales atunci când vorbiţi despre lucrurile care nu vă privesc în mod direct. Fiecare om duce o lupt despre care ceilalţi habar nu au. Iar fiul meu… fiul meu duce o luptă pe care o va câştiga. Sunt sigură de asta.

Sursa: Bored Panda

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!