Sari la conținut

Mihai Craiu, cele mai recente cifre despre copii și Covid-19 - “Nu e cazul să murim de frică”

Că recunoaștem sau nu, cel mai mult ne temen pentru siguranța copiilor noștri, iar în contextul pandemiei de Covid-19 suntem foarte atenți la informările și atenționările nu doar la nivel național, ci și mondial.

Mihai Craiu a publicat, în urmă cu doar câteva ore, cele mai recente date cu privire la numărul de copii afectați de Noul Coronavirus, însoțite de mesajul: “nu e cazul să murim de frică”.

Frica poate fi combătută doar de vocea rațiunii si de cifre, deși acestea nu fac rating și nu interesează pe unii jurnaliști in cautare de senzational.

De aceea vă propun, iarăși, niște cifre recente, despre COVID-19. Referitoare la copil. Din SUA, pentru a nu mai acuza de imprecizie, cum au fost unele relatări privind studiile recente din China.

Cititi si apoi reflectați dacă este lupul atât de negru pentru copii.

CIFRE

In SUA 22% din populatia țarii sunt copii (sub 18 ani).

2572 de copii au fost diagnosticati până in 2 aprilie 2020 cu infecție COVID-19 adica 1.7% din toți cei confirmati in SUA

Putini copii au fost spitalizați si au avut boala mai putin gravă decat adulții - 56% au avut febră, 54% tuse si 13% dispnee. Comparați cu cifrele omonime de la adulții din SUA, spitalizati in același interval de timp - 71%, 80% si 43%.

CONCLUZIA?

Nu e cazul să murim de frică, ca mielul lui Avicenna, chiar dacă ne confruntăm cu o problemă serioasă. Respectăm izolarea si reglementările oficiale DAR, ca părinți, nu luăm decizii extreme. Nu e cazul!

► Citește și Coronavirus: Mihai Craiu, despre deficitul de vitamina D la copii in timpul izolarii

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!