Sari la conținut

Mihai Craiu: „Trebuie să învățăm să facem diferența între COVID și gripă”

Având în vedere numărul de infecții cu coronavirus care este în continuă creștere, este important să cerem sfatul medicului la primul simptom de boală pe care îl avem. De asemenea, trebuie să faem distincția între COVID-19 și o gripă sezonieră.

Mihai Craiu a vorbit la Europa Fm despre COVID-19 și gripa la copii, precum și de diferențele dintre cele două afecțiuni: „În COVID e mult mai frecventă acea combinație de semne caracteristice legate de pierderea mirosului și a gustului, în timp ce la gripă, boala este mai degrabă fast and furious, vine extrem de repede și este violentă, te dor toate, parcă te-a călcat trenul.
Deci o persoană de vârstă pediatrică, dusă la grădiniță dimineața, aparent bine, iar seara are febră 40 de grade, nu mănâncă, nu vrea nimic, probabil că are gripă.”

Durerile de burtă pot apărea atât la gripă, cât şi la coronavirus, a mai adăugat medicul.

„Nu mulți oameni știu că și gripa poate produce fenomene gastro-intestinale relativ severe la copil, nu atât de mult la adult. De aceea, durerea de burtă, scaunele proaste și vărsăturile nu evocă neapărat COVID, pot fi întâlnite și în gripă.”

Gripa şi coronavirusul se manifestă diferit şi la nivel de colectivităţi.

„Într-o școală unde este un purtător asimptomatic de COVID, nu se îmbolnăvesc 5-7-10 copii în același timp, începând de a doua sau a treia zi. E prea scurtă incubația ca să fie infecție cu coronavirus.”

Medicul pediatru Mihai Craiu recomandă vaccinarea împotriva gripei în cazul copiilor de peste 6 luni.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!