Sari la conținut

Montessori: 5 activități pentru copilul de 2 ani

Activitățile Montessori sunt perfecte pentru copilul de 2 ani care adoră provocarea și lucrurile noi. Astfel de activități ajută copilul să-și dezvolte abilitățile fizice și motorii.

La vârsta de doi ani, copilul trebuie ținut ocupat, astfel încât să nu se plictisească. Cu toate acestea, activitățile pe care le are trebuie să-l ajute la dezvoltarea fizică și psihică.

Iată ce activități poți face cu copilul de 2 ani:

Puzzle

Puzzle-urile nu sunt doar distractive, ci și oferă copilului sentimentul că a reușit să realizeze ceva singur. Totodată, ele ajută la dezvoltarea abilităților motorii fine, precum și la rezolvarea problemelor. Copilul de doi ani poate începe să facă puzzle-uri din câteva piese, urmând, treptat, să rezolve și puzzle-uri mai complexe.

Cântatul la instrumente muzicale simple

Această activitate îl ajută pe cel mic să-și dezvolte abilitățile motorii și senzoriale. Prin cântatul la instrumentele muzicale, copilul își îmbunătățește coordonarea mână-ochi.

Plimbare în natură

Ieșirea în natură este o modalitate prin care copilul de doi ani își poate folosi toate simțurile. Atunci când micuții ies în aer liber, își dezvoltă latura intelectuală, emoțională, socială, dar și fizică.

Pictatul

Pictatul este o activitate prin care micuțul de doi ani se bucură de independență. Atunci când copiii folosesc acuarele, ei experimentează. Ei văd ce se întâmplă dacă amestecă două sau mai multe culori și dacă nuanța pe care au obținut-o este sau nu pe placul lor.

Citește-i povești

Citește-i copilului povești și lasă-l să privescă imaginile din carte. Cu cât îi citești mai des, cu atât el va recunoaște mai ușor cuvintele.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!