Sari la conținut

Musaca cu dovlecel și cartof dulce

Rețeta asta am încropit-o prima dată pe vremea când Mogâldeața încă nu mesteca bucățele și asta era varianta perfectă pentru a-i da carne și legume, fără a le mai băga la blender.

Când era mai micuță, adică pe la un an, nu voia deloc să mănânce cartof normal și îi făceam musacaua asta numai cu dovlecel și cartof dulce. Acum am adugat și cartofi normali, pentru că de când am dat-o la grădi a început să mai mănânce și cartofi normali.

Este o rețetă simplă și poate fi făcută de fiecare după gusturi. De cele mai multe ori eu o fac cu ce am prin casă. Putem pune ce legume vrem noi, mie nu mi s-a întâmplat să nu iasă gustoasă în vreuna dintre variante.

Am folosit așa:
500 de grame carne de curcan tocată (se poate pune orice carne)
2 cartofi dulci
2 dovlecei
2 cartofi normali
2 cepe micuțe
400 de grame de roșii cuburi în suc de roșii sau 5-6 roșii mari coapte bine
1 lingură de unt sau de ulei de măsline + 2 linguri de apă.
sare - după un an

Cartofii, și unii și ceilalți, împreună cu dovleceii îi curăț, îi tai rondele și îi pun la fiert în apă cu puțină sare. Ceapa o toc mărunt și o înăbuș puțin în unt sau ulei de măsline cu apă. Adaug carnea și apoi roșiile. Și puțină sare (sau după gust). Le las la fiert cam până sunt fierte și legumele.
Apoi, într-o tavă de chec unsă cu puțin unt, pun un strat de legume, unul de carne și apoi încă unul de legume. Legumele eu le mai mărunțesc. Se pot lăsa așa rondele, dar oricum i le-aș mărunți în farfurie și tot aia ar fi. Și cum a început să mănânce singură, prefer să nu i se pară prea greu de mâncat. Eu las și un pic din apa în care au fiert legumele, ca să nu fie musacaua foarte uscată, astfel o mănâncă Mogâldeața mai ușor. Adaug și un praf de sare peste ele.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!