Sari la conținut

Nu ești vaccinat, nu ești primit la școală. Italia interzice copiilor nevaccinați să intre în școală, iar părinții vor primi amenzi de până la 500 de euro

Legi aspre pentru italienii care aleg să nu își vaccineze copiii: nu ești vaccinat, nu ești primit la școală -  informează BBC.

Ultimatumul este rezultatul câtorva luni de dezbateri naționale privind vaccinarea obligatorie.

Noua lege a apărut pe fondul unei creșteri a numărului de cazuri de rujeolă – dar oficialii italieni spun că ratele de vaccinare s-au îmbunătățit de când au fost introduse noile reguli. În conformitate cu așa-numita lege Lorenzin din Italia – numită după fostul ministru al sănătății care a introdus-o – copiii trebuie să primească o serie de imunizări obligatorii înainte de a merge la școală. Acestea includ vaccinări pentru varicelă, poliomielită, pojar, oreion și rubeolă.

În cazul refuzării vaccinurilor obligatorii, părinții riscă să fie amendați cu până la 500 de euro, dacă își trimit copiii nevaccinați la școală.

Copiii până la vârsta de șase ani vor fi excluși din creșă și grădiniță fără dovada vaccinării conform noilor reguli. Cei cu vârste între șase și 16 ani nu vor primi interdicția să frecventeze școala, dar părinții lor se vor confrunta cu amenzi dacă nu îndeplinesc cursul obligatoriu de imunizări. Termenul limită pentru certificare urma să fie 10 martie după o întârziere anterioară – dar, deoarece a căzut pe un weekend, a fost extins până luni. „Acum toată lumea a avut timp să ajungă din urmă”, a declarat ministrul sănătății, Giulia Grillo, ziarului „La Repubblica”. Grillo a spus că regulile sunt acum simple: „Fără vaccin, fără școală”.

► Citește și Scrisoare către părinţii cărora le este teamă să îşi vaccineze copilul

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!