Sari la conținut

O educatoare și o îngrijitoare de la o creșă din Alba Iulia, acuzate că agresează copiii: “Nu te mai suport deloc, nesimțitule”, “Când te-ai ridicat, cum te-am rezolvat”

O educatoare și o îngrijitoare de la o creșă din Alba Iulia sunt acuzate de părinți că i-ar fi lovit pe copii și că, drept pedeapsă, pe unii i-ar fi ținut singuri în baie, transmite Agerpres. Mama unuia dintre copii a pus în ghiozdanul acestuia un microfon, după ce a sesizat o schimbare în comportamentul băiețelului.

Educatoarea și îngrijitoarea au fost astfel înregistrate audio cum le spuneau copiilor: “Nu te mai suport deloc, nesimțitule”, “Eşti o puturoasă”, “De te ridici de pe saltea, te mănânc”, “Când te-ai ridicat, cum te-am rezolvat”, “Urâtul naibii”, “Prostule”, “Măgarul naibii”, “Zăpăcitule”, “Lasă piciorul jos, că o capeți”. Copiii ar fi fost şi bruscați, auzindu-se cum plâng, iar drept pedeapsă unii ar fi fost ținuți în baie, scrie agenția de presă citată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, Luminița Prodan, a declarat pentru Agerpres că la Poliția municipiului Alba Iulia au fost înregistrate două sesizări din partea unor părinți, care au avut reclamații la adresa unei educatoare și a unei îngrijitoare.

“În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ar putea fi întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. Plângerile au fost conexate şi s-a deschis un dosar penal. Verificările se efectuează, deocamdată, cu privire la faptă“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Şi Primăria municipiului Alba Iulia, în administrarea căreia se află creşa, a declanşat o procedură administrativă în acest caz, fiind sesizată Comisia de disciplină.
 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!