Sari la conținut

Pasta de dinţi. 9 întrebuinţări surprinzătoare în gospodărie

Dacă ne întrebai la ce este bună pasta de dinţi, îţi spuneam, cu siguranţă că la curăţat dinţii şi, poate, la curăţat argintăria. Dar habar nu aveam, până mai ieri, că i se pot găsi mult mai multe întrebuinţări! E drept, unele par foarte bizare, dar se pare că pasta de dinţi poate fi, într-adevăr, magică. Iată de ce:

► Citeşte şi 10 utilizari surprinzatoare ale laptelui matern

Pasta de dinţi şi urmele de creion de pe pereţi –He-he, dragă mamă, pariem că şi tu te-ai confruntat, la un moment dat, cu urme de creion pe perete. Soluţia: pastă de dinţi, care îndepărtează cu uşurinţă urmele.

Pasta de dinţi şi urmele de pe mobila din lemn – Cunoaştem cu toţii urmele lăsate de paharul cu apă pe lemn. Dar se pare că acestea nu ar mai trebui să reprezinte o îngrijorare, datorită pastei de dinţi! Aplicăm pasta, ştergem cu o cârpă şi… gata!

►Citeşte şi Cojile de banane. 6 întrebuințări în îngrijirea copilului

Pasta de dinţi şi ibricele de cafea sau de ceai - Ibricele folosite adesea pentru ceai sau pentru cafea se pătează, mai ales dacă nu sunt spălate imediat după prepararea acestora. Dar se pare că le putem face ca noi dacă le frecăm cu pastă de dinţi. Acelaşi lucru se poate face şi cu ceştile de cafea.

Pasta de dinţi şi biberoanele - Chiar spălate, biberoanele sau recipientele din care beau copiii încep să miroasă ciudat. În cazul în care nu se doreşte înlocuirea lor, se recomandă utilizarea de pastă de dinţi cu puţină apă caldă: agităm recipientul, clătim şi mirosul urât este îndepărtat!

►Citeşte şi Bicarbonatul de sodiu. 7 întrebuințări benefice pentru copii

Pasta de dinţi şi ţesăturile albe, pătate – Poate una dintre magiile pastei de dinţi constă în eliminarea cu uşurinţă a unora dintre cele mai neplăcute pete de pe hainele preferate: petele de ruj, petele de suc sau cele de la mâncare de pe faţă de masă!  Aplicăm pastă de dinţi direct pe pată, frecăm foarte bine şi apoi bagăm la maşină de spălat. Numai că hainele colorate îşi pierd din strălucire sau chiar se decolorează, în contact cu pasta de dinţi.

Pasta de dinţi şi bateriile – Oricât de bine am curăţa chiuveta şi cada, tot nu arată impecabil, dacă bateriile de apă nu sunt curăţate. Aşa că… aplicăm pastă de dinţi, frecăm cu o cârpă, clătim şi… luciul e gata!

►Citeşte şi Pudra de talc pentru bebeluși: 9 întrebuințări mai puțin cunoscute

Pasta de dinţi şi fierul de călcat - Când fierul de călcat arată destul de rău din cauza acumulărilor de minerale, îl putem curăţa cu uşurinţă, atunci când este rece, cu o cârpă umedă şi cu pastă de dinţi. Mai întâi ştergem cu o cârpă umedă cu pastă de dinţi, apoi mai ştergem  o dată cu o altă cârpă uscată. Dacă petele sunt prea vechi, trebuie să lăsăm pastă de dinţi câteva minute. Va arăta ca nou!

Pasta de dinţi şi telefonul mobil – Da, da, ai citit bine, pasta de dinţi este ideală pentru curăţarea telefonului mobil! Atunci când arată uşor zgâriat, aplicăm o cantitate mică de pastă de dinţi (şi pe faţă şi pe spate), ştergem bine orice urmă şi… luciul e din nou la el acasă!

Pasta de dinţi şi mirosurile urâte de pe mâini – Nu cred că este gospodină care să spună “Vai, cât îmi place mirosul de usturoi sau de peşte de pe mâinile mele!”. Dar se pare că şi această problemă poate fi rezolvată de pasta de dinţi: dacă ne spălăm pe mâini chiar şi cu o cantitate mică de pastă de dinţi, mirosul dispare ca prin minune!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!