Sari la conținut

Pediatrii avertizează părinții cu privire la infecțiile creierului, la copii

Medicii din Statele Unite au observat o creștere dramatică a infecțiilor creierului copiilor, care le pun acestora viața în pericol, fără a exista o cauză cunoscută.

Specialiștii medicali din Nevada și New York și-au exprimat îngrijorarea cu privire la abcesele cerebrale la copii și doresc răspunsuri cu privire la motivul pentru care cazurile continuă să apară. Un raport recent al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a evidențiat potențiali factori care ar putea contribui la apariția abceselor cerebrale, însă nimic nu este concludent.

Abcesul cerebral este o colecție intracerebrală de puroi. această afecțiune apare atunci când bacteriile sau ciupercile pătrund în creier prin sânge sau prin zona afectată din cap, cum ar fi sinusurile sau urechile.

Cazurile din Clark, Nevada, au crescut de aproape patru ori

În timpul unei prezentări din 27 aprilie, cercetătorii din Nevada au raportat 18 cazuri de abcese cerebrale pediatrice în 2022, în Clark. Aceasta a fost o creștere bruscă față de media anuală de cinci cazuri din 2015 până în 2021.

Dr. Taryn Bragg, profesor asociat la Universitatea din Utah, a declarat pentru NBC News că în primăvara anului 2022 a tratat continuu pacienți minori cu abcese cerebrale. „Fiecare apel pe care îl primeam de la urgențe era un copil care venea cu un abces cerebral”, a spus medicul.

Creșterea este uluitoare, deoarece abcesele cerebrale sunt rare

Potrivit lui Bragg, de la începutul anului 2023, medicul a întâlnit doar două cazuri de abces cerebral la copii, ceea ce înseamnă că infecțiile sunt în scădere. În general, abcesele cerebrale, care apar atunci când bacteriile sau ciupercile provoacă o infecție, sunt considerate rare, a raportat NBC News. Chiar și așa, ele sunt extrem de periculoase și pot provoca leziuni ale creierului sau chiar moartea pacientului.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a finalizat studiul și a concluzionat că situația nu este chiar atât de neobișnuită. Agenția a investigat creșterile abceselor cerebrale și a remarcat o creștere a acestora în 2021, declarând că în martie 2022 au fost cele mai multe cazuri.

Dr. Samir Shah, vicepreședinte la Centrul Medical al Spitalului de Copii din Cincinnati, a fost coautor al raportului CDC și a declarat pentru NBC News că, deși abcesele cerebrale pediatrice apar doar la aproximativ unul din opt milioane de copii, creșterile cazurilor reprezintă întotdeauna o îngrijorare.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!