Sari la conținut

Pentru elevii scutiţi de Educaţie Fizică şi Sport, există o nouă materie obligatorie în şcoli

Elevii care primesc scutire la  materia Educaţie Fizică şi Sport vor fi obligaţi să înveţe şah. Hotărârea a fost anunţată deja de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, şi va intra în vigoare în anul şcolar ce urmează să înceapă.

"Anunţăm, cu satisfacţie, faptul că introducerea şahului în sistemul românesc de învăţământ are o nouă componentă. Ne referim la faptul că elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică vor face şah. Legat de acest subiect, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate în acest sens de Sorin Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, şi Ionuţ Dobronauteanu, preşedinte adjunct al Federaţiei Europene de Şah.

Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost deja pregătiţi în acest sens", se se arăta într-un comunicat de presă al Federaţiei Române de Şah, citat de portalinvatamant.ro.

Reprezentanţii Federaţiei Române de Şah spun că încă nu pot afirma în ce măsură va fi implementat ordinul ministrului, iar asta pentru că nu există suficient personal instruit.

Prin intermediul programului intitulat "Educaţie prin şah", 500 de scoli din întreaga ţară au primit 5.000 de seturi de şah, precum şi manuale. Există deja programe şcolare pentru primii doi ani de studiu aprobate de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Această iniţiativă vine în contextul Declaraţiei Parlamentului European nr. 50/2011 privind introducerea şahului în sistemele de învăţământ ale ţărilor membre. În România, acest lucru a fost implementat în prima fază prin emiterea a două ordine ale Ministrului Educaţiei din 2014.

Sursa foto: Unsplash

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!