Sari la conținut

Pfizer va cere aprobare pentru administrarea vacinului anti COVID-19 la copiii cu vârstele cuprinse între 2 și 11 ani

Pfizer a declarat că va solicita autorizație de utilizare de urgență pentru a administra vaccinul anti COVID-19 copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani, în septembrie.

Compania a spus că intenționează să depună aprobarea completă a Administrației pentru Alimente și Medicamente pentru utilizarea vaccinului său la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 85 de ani, dincolo de autorizația de utilizare de urgență acordată în Decembrie.

Pfizer a adăugat că un studiu separat privind efectele vaccinului său la femeile gravide va fi lansat la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august.

„Studiul Pfizer-BioNTech care evaluează siguranța și eficacitatea vaccinului nostru COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani este în curs de desfășurare”, a declarat compania.

Vaccinul este în prezent aprobat pentru utilizare la tinerii cu vârsta peste 16 ani.

Vaccinarea unor zone mai largi ale populației va crește nivelul imunității în SUA și va reduce numărul de spitalizări și decese. Noul acces la vaccin în ceea ce privește copiii va permite, de asemenea, școlilor să se redeschidă în toamnă.

Peste 147 de milioane de oameni au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 în SUA, iar aproximativ 106 milioane sunt vaccinate complet.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!