Sari la conținut

Piersicile în alimentația copilului. Beneficii și rețete

Un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, piersicile fac parte dintre primele fructe care pot fi oferite ca alimente solide copilului. Dincolo de conţinutul bogat în fibre, esenţial pentru o digestie sănătoasă, fructele abundă în vitamine şi minerale care energizează organismul şi optimizează sănătatea.

Piersicile sunt fructe aromate cu origini exotice și cu o istorie ce datează încă din secolul al X-lea. Originare din China, unde piersicul era perceput ca fiind “pomul vieții”, aceste fructe erau cunoscute în Imperiul Roman drept “merele persane”, iar în prezent sunt preferatele doamnelor care își doresc să piardă din kilograme. De ce? Pentru că te răcoresc și te hidratează în același timp: 100 de grame de piersici conţin 87,66 grame de apă și doar 43 de calorii, spre deosebire de struguri care au 73.

În ce privește alimentația bebelușului, deşi au o textură fină şi cremoasă, piersicile trebuie introduse în meniu mai târziu decât banană sau pară, în jurul vârstei de 6-8 luni, din cauza conţinutului prea mare de fibre, care ar putea îngreuna digestia copilului şi i-ar putea crea neplăceri digestive.

►Citește și Caisele în alimentația copilului. Beneficii și recomandări

Conținutul de vitamine și minerale

Piersicile sunt bogate în numeroase substanţe nutritive esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea bebeluşului. Dincolo de conţinutul bogat în fibre, esenţial pentru o digestie sănătoasă, fructele abundă în vitamine şi minerale care energizează organismul şi optimizează sănătatea. Astfel, conțin: vitamina A (betacaroten), vitamina B3, B5 şi B9 (acid folic), vitamina C, vitamina E, potasiu, calciu, seleniu și magneziu.

Beneficiile consumului de piersici la copii

Pe lângă faptul că ajută la creştere şi dezvoltare, piersicile au și o mulţime de proprietăţi terapeutice şi profilactice în organismul copilului:

  • combate afecţiunile digestive (în special, constipaţia);
  • întăreşte sistemul imunitar şi tine la distanţă infecţiile;
  • previne cancerul;
  • combate afecţiunile cardiovasculare;
  • menţine sănătatea pielii;
  • îmbunătăţeşte vederea;
  • previne anemia.

Cum alegi cele mai bune piersici?

Alege fructe tari sau foarte puţin moi. Este indicat să nu-şi schimbe uşor formă sau să se rupă coaja atunci când apeşi pe suprafaţa lor. Atenție! În astfel de cazuri, înseamnă că au intrat deja în procesul de alterare, nu că sunt bine coapte.
De asemenea,evită să alegi piersicile lovite, bătute, cu aspect veştejit şi optează pentru cele care nu prezintă "leziuni" pe suprafaţa lor. Cât despre culoare, nuanţa piersicilor ar trebui să fie un amestec între galben, crem şi roşu.

Totodată, este importantă ora la care servești piersici la începutul diversificării. Este indicat să o introduci în meniu printre mesele de fructe, adică în gustările de dimineaţă, de la ora 10:00. Este important să ţii cont de faptul că trebuie servită cu cel puţin jumătate de oră înainte de mesele cu lapte sau la două ore distanţă de acestea.

Sursa: wholesomebabyfood.momtastic.com

Mai jos găsești câteva rețete delicioase cu piersici pentru bebeluși și copii:

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!