Sari la conținut

Prăjitură cu afine și merișoare (fără zahăr)

Această prăjitură cu afine și merișoare s-a întâmplat cum se întâmplă majoritatea la noi în casă: total neplanificat și neprevăzut.

    Nu sunt genul care sa stea să pună la cale cu zile în avans mesele, deși știu că m-ar ajuta din anumite puncte de vedere.

Am nevoie de o doză de aventură ca să mă simt bine în bucătărie. Cel mai des gătesc în funcție de starea de spirit, anotimp, ingredientele pe care le am la îndemână și, sincer, atunci ies cele mai bune chestii. Știu că poate ar fi mai economic și m-ar scuti de niște griji un meniu săptămânal, bine pus la punct dar deocamdată funcționăm foarte bine așa. În plus, pentru mine bucătăreala este terapeutică. Dacă mă apuc să o eficientizez prea mult își pierde din farmec.

De exemplu, de data asta aveam o grămadă de afine proaspete, merișoare, banane prea coapte și poftă de păzit cuptorul și de umplut casa de miros dulce.

    A ieșit o prăjitură mare și rotundă, ca o lună plină. Până și suprafața ei seamănă cu cea a lunii văzută de aici de jos de pe pământ, nu ți se pare?

După o rețetă asemănătoare este făcut și pandișpanul cu nectarine plate și caise, doar că de data asta prăjitura s-a pufoșit mai tare, fără a fi îngreunată de fructe.

    Tu cum faci de obicei? Ești genul de om organizat, care știe cu o săptămână înainte ce va găti în ziua  x sau preferi mesele ad-hoc, improvizate?

Dacă ai și tu ingredientele necesare pentru această rețetă de prăjitură cu afine și merișoare dar mai ales dispoziția necesară să te apuci de ea, găsești pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare:
25 min
Timp coacere:
40-45 min
Număr porții:
10-12 felii
Dimensiune vas:
30 cm (diametrul)

(...)

Citeşte mai mult pe mamamag.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!